GOOGLE MAPS: Popularna navigacijska aplikacija ima nove značajke | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GOOGLE MAPS: Popularna navigacijska aplikacija ima nove značajke

Autor Smartlife

Uz praktičnije navigiranje bit će se lakše snaći u nepoznatim gradovima

 Google Maps Live View.gif Izvor: Google

S ovim AI rješenjima nema šanse da se izgubite. Brojni noviteti stižu na Google Karte čime Google mijenja postojeći način pretraživanja u aplikaciji, koji se do sada temeljio na AI tehnologiji, s Live View funkcijom.

Google je upravo predstavio novu značajku za svoju popularnu aplikaciju Maps - Immersive View koja će korisnicima olakšati određivanje rute kretanja odnosno omogućiti lakše planiranje rute pomoću navigacijskih fotografija.

Korisnici će tako moći, kada hodaju, voze bicikl, putuju javnim prijevozom ili voze vozilo virtualno se kretati ulicama i pratiti " turn-by-turn" (korak po korak) vizualni put koji su odabrali.

Tako će ubuduće biti dovoljno dodirnuti ikonu Lens u aplikaciji Maps i potom okrenuti mobitel. Sustav će tada odrediti točnu lokaciju korisnika i uputiti ga na npr. do bankomata, stanice prijevoza, trgovine ili restorana u blizini.

Google proširuje Immersive View za aplikaciju Maps
Izvor: Youtube

Nova značajka uskoro će biti dostupna korisnicima diljem svijeta, a kasnije ovog tjedna korisnici iOS-a i Androida moći će je isprobati u Amsterdamu, Barceloni, Dublinu, Firenci, Las Vegasu, Londonu, Los Angelesu, Miamiju, New Yorku, Parizu, San Franciscu, San Joseu, Seattleu, Tokiju i Veneciji.

Budući da sama karta dobiva značajnu nadogradnju zgrade uz rutu kretanja bit će točnije prikazane u aplikaciji kako bi se korisnik lakše snašao u nepoznatim gradovima.

Ovo ažuriranje će biti dostupno korisnicima u desetak zemalja, uključujući SAD, Kanadu, Francusku i Njemačku, tijekom sljedećih nekoliko mjeseci. Istodobno, korisnici u 20 europskih zemalja očekuju značajnu ekspanziju AI tehnologije za čitanje prometnih znakova za ograničenja brzine.

Vozači električnih automobila imat će koristi od novih ažuriranja jer su Google Maps sastavni dio ekosustava Android Automotive OS. Od ovog tjedna moći će vidjeti više informacija o najbližim javnim punjačima, uključujući podatke o snazi i odgovara li njihovom vozilu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI