GOOGLE KARTE: Promjena se mnogima neće svidjeti | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GOOGLE KARTE: Promjena se mnogima neće svidjeti

Autor Smartlife

Google je promijenio način na koji gledamo kartu preko cijelog zaslona

 Google-Maps-promena.jpeg Izvor: UNSPLASH

Od stiskanja slika do zumiranja do navigacije kroz sučelje pokreti prstima su nešto o čemu više ne razmišljamo kada koristimo naše telefone. No, problem nastaje kada tvrtke odluče nešto promijeniti, a Google je upravo napravio vrlo nepopularan potez u svojoj aplikaciji Google Maps.

Kako bismo vidjeli kartu na cijelom ekranu, odnosno bez polja za pretraživanje i navigaciju, do sada smo brzo dodirivali bilo koji dio karte kako bismo sakrili te elemente, a isti potez bio je potreban da bismo ih vratili.

 Google-Maps-cijeli-ekran.jpeg Izvor: Smartlife

Međutim, novo ažuriranje donijelo je promjenu načina na koji kartu gledamo na cijelom zaslonu. Sada, da bismo sakrili spomenute elemente moramo prstom povući polje za pretraživanje prema gore.

Pokret za prikaz karte na cijelom ekranu je identičan stavljanju "pribadače", s tim da se ova funkcija aktivira ako malo duže držimo prst na ekranu. Međutim, ono što ne razumijemo, a i mnogi drugi korisnici ne razumiju, je što potez za vraćanje elemenata ostaje isti kao i prije, što samo doprinosi zabuni.

Osim toga, Google je donio neke promjene u Google Maps za računala odnosno uveo Material You design, a to se najbolje vidi u polju za pretraživanje koje više nije zaobljeni pravokutnik već izdužena pilula.

 Google-Maps-web-material-you-dizajn.jpeg Izvor: Smartlife

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI