DOBRI SAVJETI: Google pomaže u brizi za vaše kućne ljubimce | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DOBRI SAVJETI: Google pomaže u brizi za vaše kućne ljubimce

Autor Krunoslav Ćosić

Kako do veterinara, gdje se nalazi najbolji pas za pse...

 Google pas psi.jpg Izvor: Google

Psi su mnogima vrlo bitni članove obitelji. Molly McHugh-Johnson iz Googlea, vlasnica i ljubiteljica kućnih ljubimaca, podijelila je nekoliko trikova koji su joj olakšali život sa psom, ali i omogućili sretniji i zdraviji život kućnog ljubimca.

Ako svoj dom dijelite s raznim voljenim životinjama, bez obzira radi li se o psima ili mačkama, bilo to krzneni, pernati ili ljuskavi ljubimci, ovi savjeti bi vam mogli pomoći.

Mjesta za kućne ljubimce na Google kartama

Na Google kartama možete imati praktičan popis parkova za pse i tvrtki za pse. Svaki put kad prođete pokraj nekog takvog mjesta ili ga vidite na Google Maps pritisnite ikonu "Spremi" i dodajte ga na svoj popis "mjesta za pse" tako da možete brzo i jednostavno pronaći ta mjesta kad vam ustrebaju.

 Google Maps karte pas psi.gif Izvor: Google

Također možete pretraživati izraze kao što su "restorani za pse u mojoj blizini" unutar Google karata i dodati te opcije na popise. Ova vrsta pretraživanja funkcionira i za stvari kao što su hoteli ili tvrtke.

Držite bazu podataka portreta kućnih ljubimaca u Google Photos

Postoji nekoliko načina za brzo i jednostavno pronalaženje svih slika vašeg ljubimca u Google fotografijama. Prvo, možete se osloniti na Google Photos AI, koji automatski grupira fotografije na kojima se pojavljuje lice iste osobe ili kućnog ljubimca. Dakle, zapravo biste trebali imati spremnu zbirku slika vašeg ljubimca. Ali također možete tražiti pojmove "psi" ili "mačke" i izvući ćete sve slike za vas.

 Google Photos fotografije.jpg Izvor: Google

Možete čak i pretraživati bazu s fotografijama koristeći stvarno ime svog ljubimca u Google fotografijama ako prvo označite svog ljubimca. Da biste to učinili idite na svoje postavke, pronađite "grupiraj slična lica" i uključite "pokaži ljubimce s ljudima".

Zatim idite na karticu Pretraživanje, dodirnite Ljudi i kućni ljubimci, pronađite svog krznenog prijatelja i označite njegovu grupu kako biste ih mogli pronaći po imenu. S vremenom će Google Photos postati stručnjak za pronalaženje i označavanje vašeg ljubimca.

Ispišite omiljene slike kućnih ljubimaca u Photos' Print

Nakon što označite svog ljubimca u Google fotografijama, lako je povući bilo koju (ili sve) od tih slika u knjigu fotografija — samo kliknite "Print store" unutar Google fotografija. Ako želite svoj dom ukrasiti slikama savršenog lica vašeg psa (ili mačke) također možete naručiti ispise fotografija i platna iz trgovine Print.

Koristite Google Assistant za pristup svom veterinaru

Ako imate Pixel telefon možete postaviti prečac za Google pomoćnika za pozivanje vašeg veterinara s vašeg uređaja u slučaju nužde. Da biste to učinili na svom telefonu pretražite "prečace" u postavkama Pixela i napravite brzu glasovnu naredbu poput "nazovi veterinara" ili "veterinar SOS", što god će vam pasti na pamet kada vam je najpotrebnije.

Postavite na pozadinu sliku svog ljubimca

Svaki put kad uzmete telefon u ruke dočekat će vas fotografija vaših štenaca. Kako biste unijeli ovu vrstu trenutnog povećanja sreće u svoj život u postavkama Pixela idite na "pozadinu i stil". Odaberite "promijeni pozadinu" i odaberite omiljenu fotografiju kućnog ljubimca za početni zaslon, zaključani zaslon ili oboje. Još bolje, upotrijebite filmsku pozadinu; ako imate Pixel 6 ili noviji vaš će telefon običnu staru 2D fotografiju pretvoriti u 3D.

 Pas pozadina na telefonu.jpg Izvor: Google

Prikupite važne informacije u Dokumente

Google dokumenti s osnovnim informacijama o mojim štencima se mogu dijeliti s mužem, obitelji i bliskim prijateljima. Ovo je najkorisnije kada vam netko čuva pse kako bi znao koliko psi jedu, kada idu u šetnju. Možete na taj način imati informacije o medicinskim potrebama poput toga koja su cjepiva primili ili lijekove koje uzimaju životinje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI