REKORDNA BRZINA PREUZIMANJA: Prvi 6CC podatkovni poziv na svijetu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

REKORDNA BRZINA PREUZIMANJA: Prvi 6CC podatkovni poziv na svijetu

Autor Krunoslav Ćosić

Ericsson je kombinirao šest komponentnih nositelja kako bi postavio rekordnu brzinu

 Pametni telefon, foto Ericsson.jpg Izvor: Ericsson

Ericsson je na 5G Carrier Aggregation kombinirao šest komponentnih nositelja kako bi ostvario rekordnu brzinu preuzimanja od 5,7 Gbps za prvi 6CC (komponentni nositelj) podatkovni poziv na svijetu.

Podatkovni poziv ostvaren je korištenjem tri FDD (frequency division duplex) pojasa u kombinaciji s tri TDD (time division duplex) pojasa ispod 6 GHz, što je omogućio Ericssonov RAN Compute hardver. To je najsuvremeniji softver za agregaciju nositelja, uz inovativnu Advanced RAN Coordination funkcionalnost.

Testiranje agregacije nositelja 3FDD + 3TDD provedeno je u Ericssonovom laboratoriju sa simulatorom korisničke opreme. Kombiniranjem FDD spektra s TDD spektrom više korisnika može imati koristi od agregacije nositelja.

Ukupno, 400 MHz širine pojasa agregirano je s širinama pojasa FDD-a u rasponu od 20 MHz do 50 MHz kako bi se postigla propusnost od 5,7 Gbps. S mogućnošću prijenosa od šest komponenti davatelji komunikacijskih usluga mogu optimizirati korištenje mrežnih i spektralnih sredstava za isporuku većih brzina podataka i kapaciteta koji poboljšavaju iskustvo raznih aplikacija poput bolje kvalitete zvuka i videa za streaming korisnike, brže preuzimanje datoteka i bolje radno okruženje za digitalne nomade.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI