IRSKI RAGBI SAVEZ: Imat će svoju privatnu 5G mrežu u kombiju | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

IRSKI RAGBI SAVEZ: Imat će svoju privatnu 5G mrežu u kombiju

Autor Krunoslav Ćosić

Prva primjena trebala bi se isprobati na Svjetskom prvenstvu u ragbiju

 Irski ragbi savez (2).jpg Izvor: ©INPHO/Evan Treacy ©INPHO/Evan Treacy/©INPHO/Evan Treacy

Irska nacionalna ragbijaška reprezentacija detaljno planira korištenje privatne 5G mreže na nadolazećem svjetskom prvenstvu u tom sportu. Udružit će se s Ericssonom i Vodafonom Irska kako bi postavili samostalnu (standalone) mrežu iz prilagođenog kombija.

Vodafone je isprva instalirao privatnu samostalnu 5G mrežu u objektu Irske ragbi nogometne unije (IRFU) kako bi trenerima i igračima pružio video analizu u stvarnom vremenu namijenjenu poboljšanju pri donošenju odluka.

 ericsson_vodafone-ireland ragbi.jpg Izvor: Ericsson

Trojac je testirao tehnologiju u kampu za trening momčadi, a mreža je sada postavljena u "vozilo povezano s 5G po mjeri" na Svjetskom prvenstvu u ragbiju, koje bi se trebalo održati u Francuskoj od sljedećeg mjeseca.

Ericsson je naveo da je IRFU prethodno koristio "standardni Wi-Fi" na stadionima i mjestima za trening. Tvrdi se da će veće brzine prijenosa podataka i niža latencija koju pruža privatna mreža poboljšati donošenje odluka tijekom utakmica pružanjem informacija iz do osam video streamova visoke rezolucije i drona povezanog s 5G.

 Irski ragbi savez (1).jpg Izvor: ©INPHO/Dan Sheridan ©INPHO/Dan Sheridan/©INPHO/Dan Sheridan

“Analiza učinka doživjela je goleme promjene u posljednjih nekoliko desetljeća. Ono što je započelo s metodama koje se temelje na olovci i papiru za prikupljanje notacijskih podataka razvilo se u korištenje najsuvremenijih tehnologija temeljenih na računalu i umjetne inteligencije za prikupljanje sve većih količina informacija u stvarnom vremenu”, objasnila je direktorica Vodafone mreže Sheila Kavanagh.

Vinny Hammond, voditelj analitike i inovacija u IRFU-u smatra kako privatna mreža proteže "granice onoga što možemo učiniti" te osoblje lakše i brže može analizirati video i snimke dronom, piše Mobile World Live.

“To što smo na vlastitoj 5G mreži također nam daje onu razinu sigurnosti i pouzdanosti koju stvarno trebamo”, dodao je Hammond.

 Irska Samoa ulaznice.jpg Izvor: irishrugby.ie

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI