5G SE ŠIRI: U Njemačkoj sve više stanovništva koristi brzu mrežu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

5G SE ŠIRI: U Njemačkoj sve više stanovništva koristi brzu mrežu

Autor Igor Martić

Vodafone povećava pokrivenost 5G mrežom diljem Njemačke

 Vodafone ured zgrada sjedište (2).jpg Izvor: lcv / Alamy / Alamy / Profimedia

Vodafone Njemačka povećao je pokrivenost svoje 5G mreže na 90 posto stanovništva koje sada može koristiti sve prednosti koje donosi mreža sa sve većim brzinama prijenosa podataka.

Prema informacijama koje je telekom operater objavio pokrivenost stanovništva porasla je sa 66 posto iz 2022. godine. Vodafoneova 5G mreža sada je dostupna za 74 milijuna ljudi, od kojih je polovica u dometu samostalne (SA) infrastrukture.

Tanja Ricther iz Vodafone Njemačka tvrdi kako implementacija “raste brže od bilo koje druge mobilne mreža prije 5G-a” tako da je sada pristup do sljedeće generacije postao uobičajen i u urbanim i u ruralnim područjima, piše Mobile World Live.

 Vodafone ured zgrada sjedište (1).jpg Izvor: Ralf Liebhold / Alamy / Alamy / Profimedia

Vodafone je naveo kako tipični 5G korisnik generira više od 3 GB podataka mjesečno, što je 50 posto više u odnosu na prethodnu godinu. 5G podatkovni promet se u Njemačkoj utrostručio, pri čemu se Vodafonov udio ukupnom prometu udvostručio.

Operater je dovršio ažuriranja na 14.200 lokacija koje uključuju više od 43.000 antena, s 4.300 lokacija sa samostalnim 5G-om. Vodafone je tijekom 2023. dodao 5500 novih stranica, što ne uključuju 4G.

Mrežni potezi Vodafonea pridodaju se reviziji tarifa najavljenoj ranije ove godine koja je osmišljena kako bi pomogla u rješavanju pada prihoda od mobilnih usluga, koji su pretrpjeli pad od 1,9 posto na godišnjoj razini na 1,2 milijarde eura u prvom fiskalnom tromjesečju 2024. (razdoblje do kraja lipnja).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI