ERICSSON I INTEL: Žele proizvesti prilagođeni 5G čip | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ERICSSON I INTEL: Žele proizvesti prilagođeni 5G čip

Autor Krunoslav Ćosić

Cilj je dugoročna strategija za uspostavljanje otpornijeg i održivijeg opskrbnog lanca

 Ericsson sjedište Izvor: Shutterstock

Ericsson je ušao u stratešku suradnju s Intelom na stvaranju sustava na čipu (SoC) dizajniranog posebno za 5G ponudu dobavljača. Taj potez će stvoriti visoko diferencirane proizvode za buduću infrastrukturu, kažu iz tvrtki.

U sklopu partnerstva Intel će proizvesti 5G čipset za Ericsson na temelju njegovog nadolazećeg 18A procesnog čvora, koji bi trebao biti lansiran negdje između kraja 2024. i početka 2025. godine, piše Mobile World Live.

Proizvođač čipova također je nedavno sklopio ugovor s Armom za dizajn mobilnog SoC-a koristeći tu tehnologiju. Intel navodi da će 18A biti jedan od njegovih najnaprednijih čvorova i da je dio njegove strategije "pet čvorova u četiri godine", formirane kako bi ponovno preuzeo vodstvo na tržištu čipova nakon povećane konkurencije rivala za proizvodnju najveće snage - učinkovitih skupova čipova za industriju.

 chipset čipovi (1).jpg Izvor: Marcus Harrison - technology / Alamy / Alamy / Profimedia

EVP i voditelj mreža u Ericssonu Fredrik Jejdling rekao je da je partnerstvo proširenje "duge povijesti bliske suradnje" tvrtki, a ugovor će pomoći njihovoj dugoročnoj strategiji za uspostavljanje otpornijeg i održivijeg opskrbnog lanca.

Sachin Katti, viši potpredsjednik i generalni direktor u Intelu, dodao je da ugovor "jača sve veće povjerenje kupaca u naš proces i tehnologiju proizvodnje".

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI