EUROPSKA KOMISIJA: Planira uložiti 160 milijardi eura u ključnu tehnologiju | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

EUROPSKA KOMISIJA: Planira uložiti 160 milijardi eura u ključnu tehnologiju

Autor Igor Martić

"Budućnost strateških industrija treba se stvarati u Europi"

 Europska komisija 5G (1).jpg Izvor: Europska komisija

Europska komisija (EK) zatražila je od vlada dodatnih 10 milijardi eura za financiranje novopredloženog programa usmjerenog na povećanje razvoja i proizvodnje ključnih tehnologija, budući da se nada da će do 2027. generirati ulaganja vrijedna 160 milijardi eura.

U priopćenju, EK je primijetila da se shema temelji na postojećim inicijativama uključujući Zakon o čipovima i Digitalnu Europu, piše Mobile World Live. Novi program Strategic Technologies for Europe Platform (STEP) bit će usmjeren na nekoliko fokusnih područja: duboku i digitalnu tehnologiju uključujući mikroelektroniku, 5G, naprednu povezanost i kibernetičku obranu; čistu tehnologiju uključujući obnovljivu energiju te još i na biotehnologiju.

EC je naveo da će program STEP ojačati otpornost gospodarskog područja na "vjetrove" navodeći sve potencijalne poremećaje u opskrbnom lancu, manjak radne snage, inflaciju i nagli porast troškova energije.

 Europska komisija sigurnost internet.jpg Izvor: Xavier Lejeune/Commission Européenne

U sklopu programa izradit će se portal za promicanje sinergije između različitih projekata. Također će služiti kao platforma za one koji traže sredstva. “Budućnost strateških industrija treba se stvarati u Europi”, rekla je predsjednica EK Ursula von der Leyen.

"S postojećim financiranjem i dodatnih 10 milijardi eura koje namjeravamo uložiti, cilj nam je doseći do 160 milijardi eura ulaganja u narednim godinama."

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI