Kina je prva u svijetu dodijelila frekvencijski spektar za 5G i 6G | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Kina je prva u svijetu dodijelila frekvencijski spektar za 5G i 6G

Autor Igor Martić

Uredba stupa na snagu početkom srpnja 2023., objavljeno je na MWC23 u Šangaju

 6G (1) Izvor: Shutterstock

Kineske su vlasti za 5G i 6G usluge spektar dodijelile u frekvencijskom pojasu od 6 GHz, tvrdeći da su prva zemlja u svijetu koja je rezervirala taj resurs za koji mobilna industrija očekuje da će omogućiti buduće povezivanje.

Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije zemlje (MIIT) istaknulo je da je pojas jedini s dovoljno velikom propusnošću u srednjem opsegu. MIIT je objasnio da je dodjela 6 GHz u ovom trenutku "povoljna za stabilizaciju očekivanja 5G/6G industrije".

Također očekujue da će svojim potezom promicati "globalnu ili regionalnu podjelu resursa spektra 5G/6G" i osigurati temelje za promicanje mobilnih komunikacija i industrijskog razvoja kod kuće. Uredba kojom se rezervira dodjela, za koju se tvrdi da je prva u svijetu, stupa na snagu početkom srpnja 2023.

 6G (2) Izvor: Shutterstock

U blogu objavljenom na dan otvaranja sajma MWC23 Shanghai, GSMA voditeljica spektra Luciana Camargos istaknula je da je Kina identificirala gornji dio pojasa za međunarodne mobilne telekomunikacijske (IMT) sustave.

“Kineski napori prema pojasu od 6 GHz ne predstavljaju iznenađenje”, izjavila je Camargos i dodala, što prenosi Mobile World Live: „Povoljna politika spektra za srednje pojaseve, posebno 2,6 GHz i 3,5 GHz, pomogla je Kini da do kraja travnja 2023. postavi najveću svjetsku 5G mrežu s više od 2,7 milijuna 5G baznih stanica i da bude na putu da postane prva zemlja koja će dosegnuti 1 milijardu 5G veza do 2025. godine.”

GSMA navodi da će zemljama biti izazovno osigurati 2 GHz srednjepojasnog spektra potrebnog mobilnim mrežama do 2030. godine, bez korištenja 6 GHz, navodeći da će pojas omogućiti rast održivog 5G kapaciteta na postojećim mjestima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI