PO PRVI PUT U HRVATSKOJ 5G+ brzine do 4 Gbit/s | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PO PRVI PUT U HRVATSKOJ 5G+ brzine do 4 Gbit/s

Autor Krunoslav Ćosić

Velike brzine prijenosa podataka postignute su u frekvencijskom području od 26 GHz

 Audi elektricni automobil punjenje Izvor: Hrvatski Telekom

Hrvatski Telekom prvi je u Hrvatskoj demonstrirao 5G+ brzine do 4 Gbit/s, a brzine će se koristiti u područjima koja zahtijevaju najbolje mrežne performanse. Osigurat će 4 do 8 puta veće kapacitete u područjima gdje postoje najveći zahtjevi za korištenjem podatkovnih usluga.

Uz velike brzine postignuta je i niska latencija od samo 10 milisekundi. Time je Hrvatski Telekom postao i jedini operator u Hrvatskoj koji pruža 5G usluge na svim raspoloživim 5G frekvencijskim pojasevima. 5G+ mreža višestruko povećava performanse mobilne mreže u segmentu vršnih, srednjih brzina pristupa Internetu te skraćuje vremena odziva mreže.

 Boris Drilo Izvor: Hrvatski Telekom

Velike brzine bitne su za usluge koje će biti ponuđene u bližoj budućnosti, poput razvoja e-mobilnosti u Hrvatskoj. Hrvatski Telekom je predstavio koncept usluge ažuriranja softvera za električne automobile te razmjene podataka sa servisnim centrom prilikom punjenja na e-punionicama.

U segmentu električnih vozila 5G će biti ključan za napredno korisničko iskustvo, još veću sigurnost i pouzdanost u odvijanju prometa. Procjenjuje se da će do 2030. godine na svjetskim cestama biti 41 milijun automobila povezanih s 5G-om te da će se taj broj barem udvostručiti do 2035. godine. S obzirom na to, nužna je u potpunosti pouzdana i napredna mrežna infrastruktura za podršku EV punionicama na kojoj Hrvatski Telekom sustavno radi i koju kontinuirano unaprjeđuje.

 Bojan Mušćet (HT), Dino Novosel (HT), Goran Ježić (BCS), Boris Drilo (HT) Izvor: Hrvatski Telekom

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI