UBRZAJTE SVOJ SMARTPHONE: Riješite se dosadnih obavijesti | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

UBRZAJTE SVOJ SMARTPHONE: Riješite se dosadnih obavijesti

Autor Smartlife

Promjene u postavkama telefona mogu zaista pomoći

 Pametni telefon Pexels.jpg Izvor: Pexels

Uz nekoliko klikova u postavkama pametnog telefona oslobodit ćete prostor na zaslonu, spriječiti smetnje pa čak si i pomoći u slučaju gubitka ili krađe telefona.

Pametni telefoni dolaze s postavkama koje određuju kako uređaj radi, bez obzira o kojem se modelu radi (isto vrijedi i za Android i za iPhone, naravno). Samo zato što su postavke unaprijed postavljene ne znači da će odgovarati svakom korisniku, a dobra je vijest da se mogu podešavati kako bi se dobilo najbolje moguće iskustvo.

Kako bi promijenili određene postavke korisnici prvo moraju znati gdje se nalaze, ali važno je upamtiti da nisu svi Android uređaji isti pa se opcije razlikuju ovisno o proizvođaču i verziji operativnog sustava.
Promjene u postavkama mogu se koristiti za oslobađanje prostora na zaslonu, zaštitu od uznemiravanja pa čak i pomoć ako vam telefon bude izgubljen ili ukraden.

Očistite telefon od nepotrebnih ikona

Ako često preuzimate nove aplikacije na ekranu brzo postane gužva, što nije zgodno kada tražite nešto što vam treba. Ako želite smanjiti nered dovoljno je pritisnuti na prazno mjesto na ekranu, a zatim tapnuti na Settings i potražiti Add icon to Home Screen ili Add new apps to Home Screen te isključiti opciju. Nakon toga, ikone novo preuzetih aplikacija neće se pojaviti na zaslonu.

Telefon možete postaviti da prikazuje samo one aplikacije koje često koristite tako da odete u Postavke > Početni zaslon i pozadina > Stil početnog zaslona i odaberete Ladica. Kada ga postavite ekran će se očistiti, a dovoljno je povući prstom odozdo prema gore po ekranu kako bi se pojavile sve skrivene aplikacije.

Pogledajte kako prilagoditi raspored ikona na zaslonu:

Pazite da vas nitko ne ometa

Držite li Android telefon navečer pokraj kreveta sigurno ne želite da vas zvučni signali ometaju dok spavate (Facebook Messenger je posebno dosadan, no to možete riješiti odabirom manje neugodnog tona obavijesti).

Android nudi način Ne uznemiravaj koji omogućuje da telefon bude tih tijekom sati određenih za odmor. Na nekim telefonima to se naziva i postavka za vrijeme prekida rada ili čak vrijeme mirovanja. Opciju možete aktivirati preko Postavke > Zvukovi (ili Obavijesti), gdje biste trebali pronaći Ne uznemiravaj, ili opciju sličnog naziva.

Kada ga konačno locirate možete postaviti razdoblje tijekom kojeg telefon neće zvoniti. Imate mogućnost isključiti važne kontakte, kako bi njihove poruke i pozivi stigli do vas čak i dok se odmarate.

Pogledajte kako postaviti Ne uznemiravaj:

Budite spremni u slučaju da izgubite telefon

U telefonu pohranjujemo mnogo važnih stvari pa je gubitak uređaja uvijek neugodan. Problem možete riješiti aktiviranjem funkcije traženja, kroz Postavke, te opciju Nađi moj uređaj ili Nađi moj telefon. Obično se nalazi u odjeljku Sigurnost, a ako ga nema, upišite "Pronađi moj" u okvir za pretraživanje. Za Samsung telefone ovo je opcija Find My Mobile koja se nalazi u Postavke > Biometrija i sigurnost > Find My Mobile.

Ako je opcija aktivirana možete otići na android.com/find s bilo kojeg računala ili telefona kada izgubite telefon (za Samsung na findmymobile.samsung.com). Ako je telefon uključen i spojen na internet moći ćete ga vidjeti na karti, a možete ga zaključati, zazvoniti (korisno je i kada tražite telefon po stanu) ili u najgorem slučaju ako obrišite sve s uređaja.

Pogledajte kako postaviti Find My Mobile:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI