NE KORISTITE TELEFON NA OVIM MJESTIMA: Štetno je za uređaj, ali i za vaše zdravlje | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NE KORISTITE TELEFON NA OVIM MJESTIMA: Štetno je za uređaj, ali i za vaše zdravlje

Autor Smartlife

Neka mjesta su prilično česta, ali neka će vas i iznenaditi, sigurni smo

 Pametni telefon djevojka Pixabay.jpg Izvor: Pixabay

Opće je poznato da se pametni telefon ne smije držati uz glavu, ali ima još toga, tj. postoje razna mjesta na kojima telefon ne bi trebao biti. Zbog raznih opasnosti ili mogućnosti oštećenja ili utjecaja na okoliš mobitel se ne smije držati na sljedećim mjestima, uključujući kupaonicu (gdje većina ljudi najčešće nosi telefon).

U džepu

Iako to rade gotovo svi mobitel nije preporučljivo nositi u džepu jer su njihovi ekrani osjetljivi na dodir pa biste bez problema mogli nazvati broj hitne pomoći, a da toga niste ni svjesni. Zvuči ludo, sve dok ne čujete da je čak 30 posto hitnih poziva ostvareno slučajno, i to u svjetskim razmjerima.

 Telefon dzep Pixabay.jpg Izvor: Pixabay

Može biti i nezdravo jer se obično preporučuje udaljenost od jednog i pol centimetra od tijela. Ne treba zaboraviti ni potencijalno oštećenje samog uređaja.

Izravno na kožu

Bakterije s ekrana prelaze na lice pa mogu biti uzročnici akni ili nekih drugih kožnih bolesti. Osim toga, elektromagnetsko zračenje postaje jače. Dok razgovarate mobitelom također treba paziti na gore navedenu udaljenost, a također je važno ne držati telefon uz uho dok ne čujete prvo zvono jer do tada telefon uspostavlja vezu i zrači najviše.

Nakon što odaberete neki kontakt i nazovete ga pričekajte sekundu dvije s naslanjanjem telefona na uho. Ukoliko druga strana već razgovara s drugim brojem telefona (u tom slučaju to je poziv na čekanju) na vašem će se ekranu nakratko pojaviti obavijest o tome. Na žalost, obavijest traje manje od sekunde i nestaje.

Na vrućim mjestima

Visoke temperature štete elektronici pa se mobitel ne preporučuje ostavljati u automobilu, na plaži ili na bilo kojem mjestu izloženom suncu ili bilo kojem izvoru topline, piše portal Geek.hr.

 Pametni telefon automobil Pexels.jpg Izvor: Pexels

Čak ni na hladnim mjestima

Ako je vani hladno i temperatura je oko ili ispod nule, treba pripaziti na svoj mobitel i ne ostavljati ga na duže vrijeme vani ili u automobilu niti ga predugo izlagati hladnoći i koristiti ga vani. Hladnoća utječe na performanse sustava i posebno na zaslon telefona, a temperaturna razlika je vrlo štetna za uređaje jer prilikom vraćanja na toplo dolazi do kondenzacije koja može dovesti do kvara.

 Pametni telefon hladnoca Pexels.jpg Izvor: Pexels

Ispod jastuka

Ako noću dobivate obavijesti, a zaslon svijetli to negativno utječe na proizvodnju melatonina, što dovodi do problema sa spavanjem. Bilo je i slučajeva eksplozija telefona pa čak i požara. Prekrivanje mobitela jastukom povećava šanse za njegovo pregrijavanje, pogotovo tijekom punjenja.

 Spavanje jastuk djevojka Pixabay.jpg Izvor: Pixabay

Na punjaču

Naravno, punjenje mobitela ne šteti izravno vašem zdravlju, ali bolje je ne puniti mobitel preko noći jer u nekim slučajevima i na uređajima koji nisu zaštićeni od toga itekako može utjecati na kraće trajanje baterije i smanjenje broja ciklusa punjenja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI