14 POSTO KORISNIKA: Svaki dan negdje izgubi svoj telefon | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

14 POSTO KORISNIKA: Svaki dan negdje izgubi svoj telefon

Autor Krunoslav Ćosić

Jedna vas usluga ipak može spasiti glavobolje, a ima ju i vaš pametni telefon Galaxy

 Find My Mobile (2).gif Izvor: Samsung

To se svima događa – u nekom trenutku ne možete pronaći svoj pametni telefon. Ne sjećate se gdje ste ga ostavili, a koristili ste ga sekundu ranije.

U anketi koju su proveli BDG Studios i OnePoll ispitano je 1000 pripadnika Generacije Z u Sjedinjenim Državama o njihovim navikama korištenja pametnih telefona. Rezultati pokazuju da njih 14 posto svaki dan negdje izgubi svoj telefon, od mjesta poput toaleta ili oko njega do „ ostao je ispod psa“.

 Find My Mobile (1).gif Izvor: Samsung

Više od 100 ispitanika svoje je telefone ostavilo u hladnjaku ili zamrzivaču, a njih osam ostavilo ih je na krovu, ispod ili oko automobila. „Jednom sam radio u vrtu i slučajno ostavio telefon pored stabljike rajčice... Trebalo mi je nekoliko dana da ga konačno nađem i onda sam se počeo smijati sam sebi“, rekao je sudionik istraživanja.

Međutim, što ako ne možete pronaći svoj pametni telefon? Bilo bi dobro osigurati svoje podatke i pohraniti sigurnosne kopije u oblak prije nego što se ovako nešto dogodi. Ali to ne znači da je sve izgubljeno, čak i ako je vaš telefon „zakopan u pijesku na plaži u Meksiku“ (ovo je zapravo izjavio jedan sudionik ankete).

 Find My Mobile (2).jpg Izvor: Samsung

Samsungovi pametni telefoni imaju funkcionalnost Find My Mobile (Pronađi moj telefon). Pronađite tu opciju u svojem telefonu. Ovaj besplatni servis pojačava zvono na maksimum i omogućava vam da daljinski zaključate ekran svog telefona kako biste zaštitili privatnost, bez obzira na to gdje se vaš telefon nalazi.

Iako se i dalje može dogoditi da izgubite telefon barem možete biti mirni znajući da je siguran. Može se blokirati pristup Samsung Payu pa čak i obrisati Samsung Pay ili obaviti jednostavno brisanje podataka s cijelog uređaja. Možete provjeriti zapise poziva za do 50 propuštenih poziva.

Još jedna dobra stvar je što se može postaviti obavijest pa kada netko promijeni SIM karticu na vašem izgubljenom uređaju možete saznati novi broj na web stranici Find My Mobile. Također možete registrirati člana obitelji ili prijatelja kao skrbnika na Find My Mobile dopuštajući im da lociraju vaš uređaj, pokrenu zvonjenje vašeg telefona i aktiviraju hitni način rada.

Za korištenje usluge 'Pronađi moj mobitel' morate postaviti svoj Samsung račun na svom uređaju te dopustiti Googleu prikupljanje podataka o vašoj lokaciji i da se slažete s odredbama i uvjetima 'Korištenje bežičnih mreža'.

 Find My Mobile (4).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI