Meta priprema još jedan krug masovnih otpuštanja | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Meta priprema još jedan krug masovnih otpuštanja

Autor Krunoslav Ćosić

„Nova gospodarska stvarnost nastavit će se još mnogo godina“

 Meta Facebook (1).jpg Izvor: NOAH BERGER / AFP / Profimedia

Mark Zuckerberg, izvršni direktor Meta Platforms, otkrio je plan za smanjenje još 10.000 zaposlenika u sklopu stalnih napora za poboljšanje financijskih rezultata u teškom gospodarskom okruženju, čime je ukupan broj otpuštenih porastao na 21.000.

Zuckerberg je u izjavi naveo rastuće kamatne stope, geopolitičku nestabilnost i povećanu regulaciju kao čimbenike koji usporavaju rast Meta Platforms i povećavaju njezine troškove, prenosi Mobile World Live, njegovu izjavu: “Mislim da bismo se trebali pripremiti na mogućnost da će se ova nova gospodarska stvarnost nastaviti još mnogo godina. S obzirom na ovu perspektivu, morat ćemo djelovati učinkovitije od prethodnog smanjenja broja zaposlenih kako bismo osigurali uspjeh."

Meta Platforms također je odustala od planova za popunjavanje 5000 otvorenih mjesta, na koja još nikoga nisu zaposlili. Zuckerberg je izjavio da tvrtka očekuje detaljne rezove u svojim tehnološkim grupama "krajem travnja" s poslovnim grupama koje će uslijediti u svibnju.

 117th Congress;2021;America;American;Americas;Capitol Hill Izvor: Profimedia

Objasnio je da će organizacijski čelnici predstaviti planove restrukturiranja "usmjerene na sravnjivanje naših organizacija, otkazivanje projekata nižeg prioriteta i smanjenje naših stopa zapošljavanja". Meta Platforms će dodatno smanjiti veličinu svog tima za zapošljavanje.

U podnesku američke Komisije za vrijednosne papire i burzu (US Securities and Exchange Commission) Meta Platforms je ove godine predvidjela troškove između 86 i 92 milijarde dolara, u usporedbi s prethodnim predviđanjima od 89 do 95 milijardi dolara.

Meta Platforms je izjavila da očekuje troškove restrukturiranja u rasponu od 3 do 5 milijardi dolara pokrivajući otpremnine i druge troškove osoblja zajedno s naknadama povezanim s konsolidacijom svojih zgrada i objekata.

 Mark Zuckerberg Meta (1).jpg Izvor: Shutterstock

Istovremeno, ulagači su izrazili zabrinutost zbog Zuckerbergovih kontinuiranih poteza u metaverzumu u koje ulaže milijarde dolara. Tvrtkin odjel Reality Labs fokusiran na metaverzum zabilježio je operativni gubitak od 13,7 milijardi dolara u 2022. uz prihod od 2,1 milijarde dolara.

Pogled naprijed

„Shvaćam da dijeljenje planova za restrukturiranje i otpuštanja mjesecima unaprijed stvara izazovno razdoblje. Ali prošle smo jeseni čuli povratnu informaciju da želite veću transparentnost što prije u svim planovima restrukturiranja pa to pokušavam pružiti ovdje“, napisao je Zuckerberg u kompanijskom blogu te dodao da se „nada da će davanje vremenskog okvira i načela o tome što možemo očekivati pomoći da preživimo sljedećih nekoliko mjeseci i da onda krenemo naprijed dok provodimo ove promjene za koje vjerujem da će imati vrlo pozitivan utjecaj na naš rad.“

„Što se tiče načina na koji bismo trebali djelovati tijekom ovog razdoblja, potičem svakog od vas da se usredotočite na ono što možete kontrolirati. Odnosno, radite sjajno i podržavajte svoje suigrače. Naša je zajednica iznimno otporna. Promjena nikad nije laka, ali znam da ćemo prebroditi ovo i postati još jača tvrtka koja može brže izraditi bolje proizvode i omogućiti vam da radite najbolje u svojoj karijeri.“

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI