HT I FSB: Studenti će raditi na 5G tehnologiji | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

HT I FSB: Studenti će raditi na 5G tehnologiji

Autor Krunoslav Ćosić

U istom će laboratoriju HT postaviti i sustav upravljanja proizvodnjom

 Potpisivanje ugovora između HT-a i FSB-a.jpg Izvor: Hrvatski Telekom

Hrvatski Telekom i zagrebački Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB) potpisali su Ugovor o poslovnoj suradnji za realizaciju privatne 5G Campus mreže te praktične primjene rješenja za Pametne tvornice u istraživačko-razvojnom laboratoriju FSB-a. Projekt je inicijalno pokrenuo Deutsche Telekom diljem Europe s ciljem razvoja i testiranja novih komunikacijskih tehnologija.

Studenti će privatnu 5G Campus mrežu na FSB-u koristiti za laboratorijske i auditorne vježbe te za izradu završnih, diplomskih, specijalističkih i doktorskih radova. Jedan od područja primjene 5G mreže je i u Industriji 4.0, stoga će Hrvatski Telekom u istom laboratoriju postaviti i sustav upravljanja proizvodnjom (MES) primjenjiv za digitalizaciju strojeva svih tehnoloških generacija te digitalizaciju procesa proizvodnje.

5G tehnologija je neizostavan dio svakog modernog sustava te je, zbog svoje široke primjenjivosti, postala preduvjet za razvoj pametnih industrija i gradova. "Hrvatski Telekom u nastojanju da modernizira i digitalizira proizvodne procese hrvatskih tvrtki vidi potencijal Fakulteta strojarstva i brodogradnje kao centra znanja i ključnog znanstvenog sudionika Industrije 4.0", istaknula je Marijana Bačić, članica Uprave i glavna operativna direktorica za poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma te dodala:

"Uspostavljanjem privatne 5G Campus mreže i praktičnom primjenom rješenja Pametne tvornice u sklopu Smart Factory labosa mladi inženjeri moći će svoje ideje, radove i nova tehnološka rješenja testirati na suvremenoj 5G tehnologiji. Vjerujemo da je upravo suradnja akademske i poslovne zajednice ključ daljnjeg napretka i podizanja konkurentnosti kompletne hrvatske industrije“.

 Hrvatski Telekom 5G.jpg Izvor: Hrvatski Telekom

Prof. dr. sc. Zdenko Tonković, dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje, ističe kako kroz partnerstva s inovativnim hrvatskim tvrtkama pripremaju buduće inženjere za suvremeno tržište rada odnosno rad s modernim tehnologijama i modernim poslodavcima.

FSB će u suradnji s Hrvatskim Telekomom promicati projekte iz područja Industrije 4.0, koji se oslanjaju na upotrebu mobilnih mreža čime će se potaknuti obuhvatniji rad na znanstveno-istraživačkim projektima.

Također, implementacijom sustava upravljanja proizvodnjom (MES) iz projekta Pametnih tvornica na edukacijsku proizvodnu liniju FSB-a moći će se pratiti prednosti digitalizacije proizvodnje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI