PODATKOVNI CENTRI: Konstrukcija se postavlja za 40% kraće vrijeme | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PODATKOVNI CENTRI: Konstrukcija se postavlja za 40% kraće vrijeme

Autor Krunoslav Ćosić

Novo rješenje prefabriciranog modularnog podatkovnog centra

 Vertiv MegaMod (1).jpg Izvor: Veriv

Namijenjeno EMEA regiji za veliko povećanje kapaciteta Vertivovo novo rješenje predstavlja standardizirane module podatkovnih centara koji skraćuju vrijeme postavljanja do 40% u usporedbi s tradicionalnom konstrukcijom.

Vertiv MegaMod i Vertiv MegaMod Plus je inovativno prefabricirano modularno rješenje podatkovnog centra dostupnog u proširivim jedinicama od 0,5 ili 1 megavata za IT opterećenja do 2 megavata ili više.

Visokokvalitetni prefabricirani moduli testirani su i integrirani s vodećim u industriji Vertiv portfeljom sustava za upravljanje napajanjem, sustava za termalni menadžment, monitoringa na daljinu te rackova s IT opremom kako bi omogućili iznimne performanse, što u konačnici pomaže tvrtkama smanjiti vrijeme postavljanja do 40% u usporedbi s tradicionalnim načinom gradnje podatkovnih centara. Ova prefabricirana rješenja sad su dostupna diljem Europe, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA regija).

Vertiv MegaMod, kao i varijanta MegaMod Plus koja pruža do 25% više kapaciteta za rackove i sustave hlađenja, omogućava korisnicima proširenje core-to-edge mreža podatkovnih centara te brzu implementaciju novih resursa računalstva s nižim početnim troškovima, većom predvidljivošću te manje rizika naspram tradicionalnih oblika podatkovnih centara, što se može zahvaliti razvoju industrije te visokim standardima kontrole kvalitete.

 Vertiv MegaMod (2).jpg Izvor: Vertiv

Obje solucije se mogu proširivati u podatkovnim centrima većih kapaciteta horizontalno i vertikalno, pri čemu MegaMod omogućava rashladne kapacitete unutar odjeljka IT opreme dok MegaMod Plus uključuje posebne module za hlađenje, čime se povećava prostor za IT opremu unutar zasebnog odjeljka.

Pogoni podatkovnih centara gradili su se tradicionalnim putem na samoj lokaciji, što je zahtijevalo više vremena te velika kapitalna ulaganja. „Međutim, trendovi digitalizacije natjerali su investitore te operatore podatkovnih centara da razmisle o ovom pristupu“, izjavio je Viktor Petik, potpredsjednik za Integrirana modularna rješenja za regiju Europe, Bliskog Istoka i Afrike te član Uprave Vertiv Croatia.

 Vertiv MegaMod (3).jpg Izvor: Vertiv

Kako potražnja za digitalnim uslugama raste vlasnici podatkovnih centara se mogu lakše prilagoditi tom razvoju te, ako mogu, ubrzati proširenje kapaciteta. Dobra vijest je da su prefabricirani modularni podatkovni centri poput Vertiv MegaModa ti koji omogućavaju brzo djelovanje.

Fleksibilno rješenje kapaciteta je idealno za podatkovne centre srednje veličine, koje se može lako implementirati i proširiti kako poslovne potrebe rastu. Vertiv također omogućava end-to-end usluge za jednostavan start up i neometan operativni rad uključujući instalaciju, puštanje u rad, održavanje, monitoring na daljinu te obuku zaposlenika.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI