BUG FUTURE SHOW: Jesmo li doista supertalenti tehnološkog poduzetništva | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BUG FUTURE SHOW: Jesmo li doista supertalenti tehnološkog poduzetništva

Autor Krunoslav Ćosić

Deseto izdanje konferencijskog showa popratilo je aktualne teme i nagovijestilo kakva nas (vjerojatno) budućnost očekuje

 Bug Future Show (1).jpg Izvor: Bug

Uz Matu Rimca zvijezda 10. izdanja Bug Future Showa u Zagrebu bio je Tim Stevens, bivši tehnološki urednik mnogih važnih IT američkih medija, od Engadgeta do Cneta, a danas freelancer. Predstavio je deset tehnoloških trendova koje treba pratiti u sljedećih deset mjeseci jer donose velike promjene - od kripto valuta do autonomnih vozila.

Stevensova specijalnost su električni automobili, a za vrijeme boravka u Hrvatskoj on će isprobati automobil Rimac Nevera. Svoja iskustva objasnio je u razgovoru s Matom Rimcem.

Automobila se dotaknulo i predavanje „EV nisu jedini put ka smanjenju emisija stakleničkih plinova – trebamo više rješenja!“ na kojem je Robert Špiranec iz Mazda Hrvatska govorio o neizbježnoj elektrifikaciji, ali i svim popratnim detaljima.

 Robert Špiranec, Mazda Hrvatska.jpg
Robert Špiranec, Mazda Hrvatska
Izvor: Krunoslav Ćosić

 Električni automobili.jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Pod motom Perfect Ten u organizaciji tehnološkog magazina Bug i glavnog partnera Hrvatskog Telekoma na showu su predstavljeni novi tehnološki trendovi i druge tehnološke aktualnosti putem panela, radionica i rasprava. Novost su predavanja za developere.

Saznali smo iz prve ruke kako funkcionira Solo Cut funkcija na kameri pametnog telefona Honor 70, a detaljnije su nas upoznali Tamara Jambrović Rimac i Bruce Huang iz zagrebačkog i beogradskog ureda Honor.

 Honor 70.jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Rasprava o umjetnoj inteligenciji nije izostala, a zanimljive aspekte razvoja AI-ja predstavili su Ivan Runje (Hrvatski Telekom), Jan Šnajder (FER), Marko Velić (Photomath) i Ivan Voras (podkast Surove strasti).

Na konferenciji BFS s rekordnih 5000 posjetitelja se razgovaralo i o stanju IT-ja u Hrvatskoj i pitanjima poput onoga jesmo li doista supertalenti tehnološkog poduzetništva, a bit će obrađene i druge teme: načini smanjenja emisija stakleničkih plinova, strojnog učenja, obrazovnog sustava u Hrvatskoj, itd.

 Bug Future Show (2).jpg Izvor: Bug

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI