SOLO CUT MODE: Za ljubitelje fotografija i videa | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SOLO CUT MODE: Za ljubitelje fotografija i videa

Autor Krunoslav Ćosić

Softverska rješenja za lakše stvaranje i dijeljenje kratkih videozapisa

 Honor 70 (10).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Honor 70 nudi korisničko iskustvo koje ljubitelji fotografija i videa ne bi trebali previdjeti. Opremljen je vrhunskim sustavom kamera, što su mu glavni aduti. Glavna kamera od 54 MP s velikim 1/1,49-inčnim IMX800 senzorom omogućava svjetlije i detaljnije fotografije.

Ultra širokokutna kamera od 50 MP je ujedno i makro kamera. No, ono po čemu je ovaj uređaj još posebniji je inovativna značajka Solo Cut Mode, što možemo vidjeti po prvi put u industriji. Istovremeno omogućava simultanu produkciju više videozapisa.

Pored originalnog videa koji prikazuje sve subjekte tu je i video osobe koju želimo staviti u fokus videa. Čak i kada je osoba ili predmet izvan kadra, uz pomoć tehnologije ponovne identifikacije, fokus se automatski vraća na tu osobu čime se vlogiranje podiže na jednu potpuno novu razinu.

S jednostavnim kontrolama kreatori mogu stvarati iznimno kreativne vlogove u horizontalnoj i u okomitoj perspektivi te dodatno prilagoditi 1x - 2x zumiranje. Solo Cut način rada može generirati dva videozapisa visoke razlučivosti od 1080P s 30 sličica u sekundi odjednom.

Honor je u značajku dvostrukog snimanja videozapisa dodao niz naprednih algoritama uključujući otkrivanje, praćenje i prepoznavanje osoba, automatsko fokusiranje, dvostruki efekt uljepšavanja i dvostruku stabilizaciju slike. U radu se koriste napredne značajke umjetne inteligencije za identifikaciju i praćenje.

 HONOR 70 solo cut mode (1).jpg Izvor: Honor

Prepoznavanje korisnika

Temeljeni se na umjetnoj inteligenciji. Osim što telefon identificira ciljni subjekt tijekom snimanja videozapisa može nastaviti s praćenjem te osobe, čak i kada ona napusti kadar te se vrati u njega.

Praćenje korisnika

Kada se osoba okrene prema kameri ili od nje Honor 70 koristi prikupljene podatke o karakteristikama kretanja osobe za praćenje u stvarnom vremenu. Napredni algoritam bilježi kretanje osobe i dizajnira strukturu videozapisa na temelju njezinog ponašanja.

 HONOR 70 solo cut mode (2).jpg Izvor: Honor

 HONOR 70 solo cut mode (3).jpg Izvor: Honor

Uljepšavanje korisnika

Telefon može stvoriti dvostruki video sadržaj rezolucije 1080P s efektima uljepšavanja u Solo Cut načinu rada. S algoritmima za otkrivanje ljudi, praćenjem, identificiranjem, obrezivanjem, autofokusom i dvostrukim efektom uljepšavanja Solo Cut Mode je velik izazov, zbog čega Honor 70 koristi napredna rješenja za uravnoteženje opterećenja procesora i potrošnju energije prilikom snimanja videozapisa.

Honor 70, IFA 2022 Berlin, kamera Solo cut
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI