NEKOLIKO SAVJETA ZA TELEGRAM: Bolje upravljanje memorijom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NEKOLIKO SAVJETA ZA TELEGRAM: Bolje upravljanje memorijom

Autor Krunoslav Ćosić

Bolji načini za uštedu prostora na vašem uređaju, novi alati za crtanje

 Novi alati za crtanje i tekst.jpg Izvor: telegram

Skriveni medijski sadržaji

Možete prekriti fotografije i videozapise svjetlucavim slojem koji zamućuje sliku. Vašim će primateljima trebati jedan dodir da razbiju čaroliju i vide sadržaj. U izborniku privitaka odaberite jednu ili više stavki, dodirnite Izbornik Android ili Izbornik iOS i odaberite "Sakrij sa spojlerom".

 Skriveni medijski sadržaji 1.jpg Izvor: telegram

Nula upotreba prostora za pohranu

Telegram ne mora zauzeti prostor na vašem uređaju. U svakom trenutku možete ukloniti medije i dokumente iz pohrane svog telefona i ponovno ih preuzeti sa svog Telegram oblaka. Godinama su korisnici mogli postaviti maksimalnu veličinu predmemorije ili automatski ukloniti neiskorištene stavke nakon određenog vremenskog razdoblja.

Možete dodati zasebne postavke automatskog uklanjanja za predmemorirane medije iz privatnih razgovora, grupa i kanala – uz iznimke za određene razgovore. Novi tortni dijagrami pomažu vizualizirati što zauzima prostor, a namjenske kartice za medije, datoteke i glazbu omogućuju vam brisanje najvećih stavki u samo nekoliko dodira.

 Nula upotreba prostora za pohranu 2.jpg Izvor: telegram

Na Apple iOS uređajima uvelike je smanjeno vrijeme koje je potrebno aplikaciji da izračuna veličinu predmemorije. Korisnici Androida imaju sreće - njihova je aplikacija to već radila najvećom brzinom. Provjerite nove opcije u Postavke > Podaci i pohrana > Upotreba pohrane.

Novi alati za crtanje i tekst

Telegramov ionako moćan uređivač medija u potpunosti je redizajniran. Alati za crtanje dinamički mijenjaju širinu na temelju brzine crtanja i automatski izglađuju vaše linije. Postoji novi alat za zamućivanje za uređivanje osjetljivih podataka (ili fotobombarderi) i 5 visokopreciznih načina za odabir boja, uključujući alat Eyedropper.

 Novi alati za crtanje i tekst 3.jpg Izvor: telegram

Kada dodajete tekst fotografijama ili videozapisima sada možete promijeniti njegovu veličinu, font i pozadinu. Dodavanje prilagođenih animiranih emotikona (emojija) tekstu na slikama dostupno je svim korisnicima, čak i ako nemaju pretplatu na Telegram Premium.

Za brzo dodavanje oblika poput pravokutnika, krugova, strelica, zvjezdica i oblačića za chat dodirnite gumb "+". Također možete držati površinu kako biste ispunili platno bojom ili sve izbrisali. U nadolazećim ažuriranjima Telegram planira dodatno poboljšati sučelja uređivača medija i poboljšati njihovu izvedbu.

Profilne slike za vaše kontakte

Kada uređujete svoje kontakte možete odabrati sliku za njih – samo ćete je vi vidjeti na njihovom profilu. Ako imate dobru profilnu sliku za neki svoj kontakt možete toj osobi to i predložiti. Trebat će im samo dva dodira da ga dodaju na svoj profil.

Otvorite profil kontakta > Uredi, zatim odaberite 'Postavi fotografiju za…' ili 'Predloži fotografiju za...'.

 Profilne slike za vaše kontakte 4.jpg Izvor: telegram

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI