PROBLEM S APLIKACIJAMA: Neučinkovito upravljanje mrežnim prometom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PROBLEM S APLIKACIJAMA: Neučinkovito upravljanje mrežnim prometom

Autor Krunoslav Ćosić

35% tvrtki ima problema s performansama aplikacija, pokazuje istraživanje

 Poslovna žena (1).jpg Izvor: Tima Miroshnichenko, Pexels

Sve veći broj aplikacija zahtijeva optimizaciju rada mreža tvrtke i određivanje prioriteta aplikacija. GFI Software, isporučitelj sigurnosnih rješenja za poslovne mreže, objavio je da prema rezultatima istraživanja koje je proveo među partnerima i kupcima diljem svijeta sve veći broj organizacija svakodnevno ima problema s radom poslovnih aplikacija zbog neučinkovitog upravljanja mrežnim
prometom.

Razlog tome je rast broja korištenih aplikacija, a više od polovice ispitanika izjavilo je da njihova organizacija koristi više od 10 aplikacija. Sve više kritičnih poslovnih aplikacija ovisi o dobrom pristupu visokokvalitetnoj internetskoj vezi uključujući aplikacije u oblaku Amazon Web Services, Microsoft Teams, VPN veze ili aplikacija kao što je YouTube, na koje se povezuju pojedinačni korisnici u organizaciji.

 improve-application-performance.jpg Izvor: GFI Software

Dogodi li se problem s vezom najčešći uzrok nije nedovoljna propusnost već niska učinkovitost njezine upotrebe i nedostatak prioritizacije ključnih aplikacija. Ako IT administratori nemaju prave alate često ne mogu ni identificirati uzroke kvarova.

Najzanimljiviji zaključci istraživanja uključuju:

46% organizacija na globalnoj razini koristi do 10 poslovnih aplikacija, 36% pokreće 11 do 20 aplikacija, 10% pokreće 20 do 30 aplikacija, a 8% pokreće više od 30 aplikacija.

U regiji Srednje i Istočne Europe (CEE) 67% organizacija na globalnoj razini koristi do 10 poslovnih aplikacija, 26% pokreće 11 do 20 aplikacija, a 7% pokreće više od 20 aplikacija.

Kada su u pitanju kritični problemi s performansama aplikacija 46% globalnih ispitanika nije svjesno nikakvih problema, 35% ih se susreće s problemima na dnevnoj bazi, a samo 19% već daje prioritet svojim aplikacijama.

U regiji Srednje i Istočne Europe (CEE) 50% ispitanika nije svjesno nikakvih problema, 40% ima probleme na dnevnoj bazi, a samo 10% daje prednost svojim aplikacijama.

 control-network-traffic-and-applications.jpg Izvor: GFI Software

“Covid je, uz digitalizaciju koja je u tijeku, također odigrao svoju ulogu, tijekom pandemije je došlo do naglog porasta korištenja SaaS aplikacija. Kad je u pitanju internetska veza danas se organizacije više ne mogu oslanjati na slučajnost već moraju osigurati dovoljnu propusnost za svoje kritične aplikacije uz pomoć alata za aktivno upravljanje i optimizaciju mrežnog prometa kao što je GFI Exinda”, kaže Jozef Kačala, potpredsjednik odjela Global Sales Engineering u GFI Software.

Rješenje GFI Exinda NetworkOrchestrator pruža vidljivost u upravljanoj mreži i može identificirati i riješiti probleme mrežnog prometa prije nego što postanu kritični. Omogućuje kontrolu propusnosti i oblikovanje prometa na temelju politike tvrtke te može analizirati zlonamjerni i nestrateški promet.

Uz pomoć širokog raspona izvješća pruža informacije u stvarnom vremenu o kritičnim aplikacijama zahvaljujući kojima može optimizirati mrežne operacije bez ugrožavanja kontinuiteta poslovanja.

 see-your-network-from-the-users-perspective.jpg Izvor: GFI Software

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI