5G C-Pojas: Potrebno je spriječiti probleme oko aerodroma | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

5G C-Pojas: Potrebno je spriječiti probleme oko aerodroma

Autor Davor Dakić

Zrakoplovni sektor poziva na proširenje američkih 5G ograničenja

 Avion zrakoplov slijetanje (1).jpg Izvor: Pixabay

Glavni igrači u zračnoj industriji u SAD-u upozorili su da je od ključne važnosti produžiti 5G C-pojas kako bi se izbjegle moguće smetnje sigurnosnim sustavima u kokpitu do kraja 2023., zbog kašnjenja u postavljanju nove opreme.

U pismu američkim vlastima Aerospace Industries Association, Helicopter International, Airbus, Boeing i Thales upozorili su proizvođače radio visinomjera i zrakoplovne tvrtke da vjerojatno neće moći ispuniti rokove za naknadnu ugradnju kompleta u male regionalne zrakoplove od prosinca ili sredine 2023..

Nemogućnost ispunjavanja ciljeva koje je postavila Savezna uprava za zrakoplovstvo (FAA) ranije ove godine pripisana je globalnim problemima u opskrbnom lancu; problemi s certifikacijom za jedan komad opreme; a tvrdi se da je FAA tek nedavno izdala stabilne kriterije za visinomjere.

 avion zrakoplov instrument ploca.jpg Izvor: Pixabay

AT&T i Verizon dobrovoljno su pristali na politike 5G C-pojasa osmišljene za ublažavanje bilo kakvog rizika od interferencije s opremom zračnih prijevoznika, uključujući održavanje niske razine snage u blizini zračnih luka i naginjanje antena prema dolje, prenosi Mobile World Live. Ove mjere istječu krajem srpnja 2023.

Pozivajući se na prirodu prijašnjih dogovora o tom pitanju koji su se dogodili u zadnji tren, a koji su odgodili operatersku aktivaciju 5G-a u C-pojasu i doveli do otkazivanja letova, grupa zrakoplovnih kompanija pozvala je na hitnu akciju za produljenje trenutnih mjera.

Oni također žele da se uvedu propisi koji ocrtavaju razumne mjere ublažavanja koje treba poduzeti oko zračnih luka kako bi se spriječili budući problemi kada druge strane počnu koristiti spektar.

 Avion zrakoplov slijetanje (3).jpg Izvor: Pixabay

"Naša zrakoplovna koalicija čvrsto vjeruje da je umjesto ponovnog čekanja do jedanaest sati sada vrijeme da vodstvo u saveznim agencijama i Bijeloj kući implementira rješenje koje omogućuje 5G napredovanje i izbjegava daljnja kašnjenja i otkazivanja letova", napisala je grupa.

“Dionici u zračnom prometu pozivaju upravu da se sastane s nama kako bismo razgovarali o daljnjem putu kojim će se postići cilj pomicanja 5G naprijed, istovremeno osiguravajući da putnici i teret stignu do svojih odredišta sigurno i na vrijeme”, dodaje se.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI