SATELITI U NISKOJ ZEMLJINOJ ORBITI: Za test usluge satelit-telefon | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SATELITI U NISKOJ ZEMLJINOJ ORBITI: Za test usluge satelit-telefon

Autor Ivan Vukić

AST SpaceMobile priprema testove za telekomunikacijske operatore

 AST SpaceMobile BlueWalker 3 (2).jpg Izvor: AST SpaceMobile

Satelitski igrač AST SpaceMobile tvrdi da je razvio najveći komercijalni komunikacijski niz u niskoj Zemljinoj orbiti (LEO), uoči testiranja usluge satelit-telefon s mobilnim operatorima tijekom sljedećih mjeseci.

Testni satelit BlueWalker 3 ključan je za plan tvrtke da ponudi mobilnu širokopojasnu povezanost sa standardnim uređajima u područjima s nedovoljno pokrivenim signalom za telefoniranje. AST SpaceMobile prvi je i jedini koji gradi svemirsku mobilnu širokopojasnu mrežu kojoj se može pristupiti izravno standardnim mobilnim telefonima.

Izvršni direktor AST SpaceMobilea Abel Avellan izjavio je da je uspješno postavljanje antene od 693 četvorna stopa veliki korak naprijed, prenosi Mobile World Live. Očekuje se da će satelit pokrivati područje veće od 300.000 četvornih milja.

 AST SpaceMobile BlueWalker 3 (1).jpg Izvor: AST SpaceMobile

Rakuten Group i AST SpaceMobile koji podržava Vodafone Group planiraju se povezati s nemodificiranim mobilnim uređajima iz svemira. Već su u dogovorima s mnogim operatorima uključujući AT&T, Bell Canada, MTN Group, Orange, Telefonica, Etisalat i Indosat Ooredoo Hutchison.

“Svaka bi osoba trebala imati pravo na pristup mobilnom širokopojasnom internetu, bez obzira na to gdje živi ili radi. Naš cilj je zatvoriti nedostatke u povezivanju koji negativno utječu na milijarde života diljem svijeta,” rekao je Abel Avellan, predsjednik i glavni izvršni direktor AST SpaceMobilea te dodao:

 AST SpaceMobile BlueWalker 3 (3).jpg Izvor: AST SpaceMobile

"Uspješno razvijanje BlueWalkera 3 veliki je korak naprijed za našu patentiranu svemirsku mobilnu širokopojasnu tehnologiju i utire put za stalnu proizvodnju naših BlueBird satelita."

Nedavno su Apple i Huawei predstavili pametne telefone s funkcijom povezivanja sa satelitom, za područja na kojima je signal mobilne mreže preslab ili uopće ne postoji. Telefon u takvoj situaciji korisnika pita nekoliko pitanja, prije nego li se uspostavi veza i pošalje SMS poruka s bitnim informacijama. Takve poruke se sastoje od vrlo malo znakova jer su brzine prijenosa vrlo male, a komunikacija je izuzetno skupa te se koristi samo za hitne situacije.

3D model AST SpaceMobileovog satelita BlueWalker 3 koji se odvija u orbiti
Izvor: Youtube

Kako će funkcionirati testna satelitska misija BlueWalker 3 tvrtke AST SpaceMobile
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI