STIŽE U ANDROIDU 14: Kompatibilnost sa satelitskim signalom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

STIŽE U ANDROIDU 14: Kompatibilnost sa satelitskim signalom

Autor Davor Dakić

Novi trend povezivanja pametnih telefona i satelita trebao bi riješiti probleme sa slabim signalom mobilnih mreža

 Satelit Zemlja (2).jpg Izvor: Shutterstock

Googleov viši potpredsjednik za platforme i ekosustave Hiroshi Lockheimer naznačio je da će Android 14, sljedeća verzija Googleovog OS-a, biti kompatibilan sa satelitskim komunikacijama, prateći širi trend da se mainstream uređajima omogući primanje signala iz svemira.

U tweetu je Lockheimer istaknuo kako njegov tim radi na omogućavanju satelitske komunikacije u sljedećoj verziji Android OS-a. Google je tek lansirao Android 13 i očekuje se da će izbaciti beta verziju Android 14 u travnju 2023.

Priča se kako Apple priprema satelitsku uslugu slanja poruka s Globalstarom u svom sljedećem iPhoneu, koji bi trebao biti predstavljen 7. rujna 2022.

Iskorištavanje satelitske povezanosti za popunjavanje rupa u pokrivenosti mobilne mreže svakako je vruća tema, prenosi Mobile World Live. Izvršni direktor SpaceX-a Elon Musk i američki šef T-Mobilea Mike Sievert već su najavili da mobilni operator planira ponuditi osnovne usluge mobilnim telefonima korištenjem Starlinkovih satelita druge generacije.

 Satelit Zemlja (1).jpg Izvor: Shutterstock

Osim toga, AST SpaceMobile ima za cilj pokrenuti uslugu telefon-satelit i ima ugovore s raznim operatorima. Start-up Lynk Global planira ponuditi komercijalne usluge do kraja ove godine s operatorima diljem središnje Afrike, Mongolije kao i nekoliko pacifičkih i karipskih zemalja. Dakle, na mjestima na kojima je problem pokrivenost signalom mobilnih mreža.

AT&T je također sklopio ugovor sa Starlinkovim rivalom OneWebom o prodaji širokopojasnih usluga tvrtkama izvan područja njegove optičke mreže, a Verizon planira proširiti doseg na zajednice koje nisu dovoljno opslužene putem partnerstva s Amazonom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI