STUDENT ESPORTS TOURNAMENT: Studenti se bore za titulu najboljeg | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

STUDENT ESPORTS TOURNAMENT: Studenti se bore za titulu najboljeg

Autor Krunoslav Ćosić

Završila je prva disciplina treće sezone esport turnira u organizaciji Good Game Globala

 Student Esports Tournament (2).jpg Izvor: Good game

Studenti se natječu igrajući video igre League of Legends (LOL) i Rocket League. Prva igra igrala se u prvom dijelu turnira dok je Rocket League sljedeća na redu.

U prvoj fazi Student Esports Tournamenta (SET-a) u napetim finalima S i A lige su pobjede ostvarili timovi Fakulteta Informatike u Puli (FIPU) i Filozofskog fakulteta u Zagrebu - Informacijski odsjek (FFZG IO).

Ove pobjede posebne su zato što je FFZG IO jedan od dva nova fakulteta na natjecanju dok je FIPU ove sezone po prvi puta u S ligi u kojoj je dominantno osigurao pobjedu nad timom studenata s FOIa, koji slove za titane studentskog LOLa. MPV-ove LOL discipline ove godine nagrađuje Mikronis, a nagrade su osvojili Ernest Dudaković zvani Laxi s FIPU-a te Ivan Horvat zvani Ivikus s Informacijskog odsjeka FFZG-a.

Ekipa Good Gamea na streamu je ugostila profesore i bivše studente fakulteta sudionika koji su istaknuli kako ljubav prema esportu studentima otvara mnoga vrata. O esportu i prilikama zaposlenja studenata govorili Darija Ćutić – TVZ esports koordinatorica, Nikola Fijan - bivši student FER-a i Junior Game Developer u Nanobitu, Mateo Ivančić - asistent Veleučilišta u Bjelovaru i SET koordinator te Adis Mustedanagić - bivši student FER-a i Engineering Manager u Superologyju.

 Student Esports Tournament (2).jpg Izvor: Good game

- Studenti kod nas imaju prilike odraditi jednomjesečnu ljetnu praksu na kojoj mogu naučiti kako razvijati mobilne igrice - rekao je Nikola iz Nanobita te ističe kako kroz program prakse studenti rade na istim projektima kao i novi programeri firme, a sve naravno pod budnim okom dodijeljenih mentora.

Mateo i Nikola istaknuli su kako preferiraju neke druge esport naslove osim LOL-a poput Dote2, a Mateo nam govori kako je interes studenata za esport natjecanjima velik. Nakon dolaska na Veleučilište u Bjelovaru (VUB) kao asistent Mateo je ubrzo shvatio veliki potencijal studenata VUB-a u esportu.
- Ekipa je bilo, no igrali su između sebe, na faksu. Kolega prof. Javor organizirao je natjecanja među studentima VUB-a na kojima se skupilo od 40 do 50 studenata koji su igrali LOL, Rocket League, Valorant i druge, no nikad na nekoj većoj razini recimo državnoj.

 Student Esports Tournament (4).jpg Izvor: Good game

Dodaje i kako nije očekivao ovako dobar rezultat VUB-a, koji je u prvoj disciplini zauzeo visoko treće mjesto ljestvice A lige. Osim LOL-a kojeg su smatrali slabijom disciplinom, nadaju se postići bolje rezultate u nadolazećem Rocket Leagueu, govori Mateo.

U zadnjem streamu LOL discipline izvučeni su parovi za sljedeću igru turnira, Rocket League. Rocket League je kombinacija nogometa i vožnje automobila, stoga zahtjeva posebne vještine kojima se razlikuje od ostalih igara SET-a.

Pobjedu među fakultetima zastupljenima u S ligi prošle je godine ponio FER, stoga slijedi vidjeti mogu li tu titulu i obraniti s obzirom na to da im se u ovoj sezoni pridružio tim FIPU-a koji je prošle sezone pobijedio u A ligi, a ovu je sezonu započeo samouvjereno zauzimajući prvo mjesto na tablici nakon LOL discipline.

 Student Esports Tournament (1).jpg Izvor: Good game

Rosteri ovosezonskih RL momčadi sugeriraju da je pred nama do sad najnapetije izdanje Rocket League natjecanje ikad. Streamovi počinju 15.11.2022. u 18 sati, a pratiti ih možete na službenim YouTube i Twitch kanalima SET-a.

Informacije o rasporedu možete vidjeti na službenom webu natjecanja dok sve ostale novosti ovog studentskog esport turnira možete vidjeti na SET-ovim Instagram i Twitter profilima. Dok čekate prvi stream, svakako pogledajte kompilaciju najboljih trenutaka League of Legends discipline!

Logitech najbolji trenuci | Disciplina League of Legends
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI