PRIPREMA ZA 2030: Samsung razmatra veća ulaganja u 6G mrežu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRIPREMA ZA 2030: Samsung razmatra veća ulaganja u 6G mrežu

Autor Krunoslav Ćosić

U Ujedinjenom Kraljevstvu će raditi na "dostavljanju sljedećeg hiperpovezanog iskustva

 Samsung 6G forum (2).jpg Izvor: Samsung

Samsung je u Ujedinjenom Kraljevstvu osnovao 6G istraživačku grupu usmjerenu na razvoj mrežne tehnologije i uređaja sljedeće generacije, čime će se značajno povećati ulaganja južnokorejskog dobavljača u ovoj zemlji.

Tvrtka je izjavila da će istraživačka skupina biti dio šireg globalnog projekta razvoja 6G, koji obuhvaća više inozemnih istraživačkih centara, prenosi Mobile World Live. Samsung je nedavno održao 6G forum, što će predstavljati sljedeće hiper-povezano iskustvo za sve. Iako tek živimo u 5G svijetu koji se polako razvija veliki proizvođači već razmišljaju o sljedećoj generaciji mobilne telefonije – 6G očekujemo već oko 2028. godine, a prve komercijalne mreže oko 2030.

 Samsung 6G forum.jpg Izvor: Samsung

Samsung je identificirao Veliku Britaniju kao jednu od "ključnih zemalja" s dugom poviješću inovacija u mobilnoj industriji. Projekt će se temeljiti na Samsungovom institutu za istraživanje i razvoj u Velikoj Britaniji, osnovanom 1996. i prvom takvom objektu tvrtke izvan matičnog tržišta.

Rad u centru trenutačno je usmjeren na komunikacijske mreže, podatkovnu inteligenciju, umjetnu inteligenciju na uređajima i stručna područja vizualnog razvoja, sigurnosti, interneta stvari i telekomunikacija.

Putem novog financiranja za 6G Samsung je rekao da će omogućiti višestruke iznose u istraživanju u Ujedinjenom Kraljevstvu dok pokušava ostvariti svoju viziju tehnologije predstavljenu na svom prvom 6G Forumu u svibnju.

 Samsung 6G forum (3).jpg Izvor: Samsung

Sunghyen Choi, voditelj centra za istraživanje naprednih komunikacija, opisao je pripremu za 6G kao "dugo i znojno putovanje", a u Ujedinjenom Kraljevstvu će raditi na "dostavljanju sljedećeg hiperpovezanog iskustva u svaki kutak života naših korisnika u 6G doba”. Samsung, kao i mnogi njegovi konkurenti u industriji cilja na implementaciju 6G-a oko 2030. godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI