DOCOMO, NOKIA, NEC, FUJITSU: Razvijaju 6G viziju | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DOCOMO, NOKIA, NEC, FUJITSU: Razvijaju 6G viziju

Autor Krunoslav Ćosić

Testiranje će početi već ove godine, a 6G se komercijalno očekuje za osam godina

  Izvor: Shutterstock

Japanski NTT Docomo i matična tvrtka NTT detaljno su isplanirali provođenje eksperimentalnih ispitivanja mobilne tehnologije sljedeće generacije. Zajedno s Nokijom, NEC-om i Fujitsuom usredotočeni su na subterahercni spektar i sučelja s AI-jem u testovima.

Nokia i Docomo planiraju postaviti pogone u Japanu i Stuttgartu u Njemačkoj za izvođenje eksperimenata i demonstracija, a testiranje će početi već ove godine. Njihov je cilj pokazati da se pristup oblikovanim snopom velike brzine podataka može postići u visokofrekventnom pojasu od 140 GHz.

Peter Vetter, predsjednik Nokijinog Bell Labs Core Researcha, rekao je: “Radujemo se zajedničkoj suradnji na provjeravanju zračnog sučelja s izvornom umjetnom inteligencijom i sub-terahercnim proof-of-konceptom koji će pomoći da 6G zaživi.”

MIMO fokus

U međuvremenu, Docomo će surađivati s NEC-om na distribuiranoj MIMO tehnologiji za korištenje srednjeg i subterahercnog spektra i multipleks prijenosne tehnologije za isporuku propusnosti velikog kapaciteta, prenosi Mobile World Live. Dobavljač je rekao da će također raditi na tehnologijama uređaja kako bi se smanjio ekološki otisak i smanjila potrošnja energije te i na visokopreciznim tehnologijama.

Operatorova suradnja s Fujitsuom usredotočit će se na distribuirani MIMO prijenos za opsege od 100 MHz i 300 MHz.

 NTT DoCoMo.jpg Izvor: NTT DoCoMo

Docomo, najveći mobilni operator u Japanu, izjavio je da namjerava započeti ispitivanja u zatvorenom prostoru do ožujka 2023., a testiranja na otvorenom sljedeće godine. Operator je u siječnju 2020. počeo razvijati 6G tehnologiju s ciljem komercijalnog lansiranja do 2030. godine.

Docomo i konkurenti KDDI, SoftBank Corp i Rakuten Mobile članovi su konzorcija Beyond 5G Promotion kojeg je uspostavilo japansko Ministarstvo unutarnjih poslova i komunikacija za rani razvoj 6G tehnologija.

 6G (1) Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI