ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Internetske slobode u svijetu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Internetske slobode u svijetu

Autor Davor Dakić

Je li slobodni internet mit? Mali broj zemalja svijeta može se smatrati slobodnima

 Internet (1) Izvor: Dmitry Belyaev / Alamy / Alamy / Profimedia

Samo 18 zemalja u svijetu može se smatrati doista slobodnima kada je u pitanju internet. Ono što se nekad zamišljalo kao prostor za razmjenu informacija i njegovanje zajednice povezivanjem ljudi širom svijeta, u nekim se slučajevima pretvorilo u oruđe kontrole i cenzure.

Većina svjetske populacije mora živjeti s tek neznatno dostupnim internetom, pokazuju podaci koje je objavio Freedom House, a prenosi Statista. Kako izgleda karta svijeta što se tiče internetskih sloboda objavit ćemo sutra.

Do tada nemojte propustiti pogledati kako u video igri eFootball 2022 izgledaju nogometaši Ronaldo, Messi i ostale zvijezde. Nasmijat ćete se, ali mnogi su tužni radi toga. Porezna uprava je upravo za korisnike Androida (uskoro i za iOS) ponudila mobilnu aplikaciju mPorezna kroz koju se mogu obaviti različiti poslovi.

Ako imate određenih motoričkih problema ili slabo vidite (odnosno znate nekoga tko slabo vidi) onda obavezno pročitajte članak o dva Googleova alata uz koje će vaš smartphone postati još pristupačniji, a sve uz pomoć gesti vašeg lica.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI