Nokia će u Europi voditi drugu fazu EU 6G projekta | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Nokia će u Europi voditi drugu fazu EU 6G projekta

Autor Davor Dakić

Europska komisija želi stvoriti unaprijed standardizirane platforme

 6G (1) Izvor: Shutterstock

6G bi se eksperimentalno mogao pokrenuti za šest godina, a komercijalno dvije godine kasnije, u 2030. Tako barem planiraju tvrtke koje se bave razvojem šeste generacije mobilne telefonije.

Europska komisija je odabrala Nokiju da vodi drugu fazu vodećeg 6G projekta za stvaranje unaprijed standardizirane platforme i ukupnog prikaza sustava. Nokia bi s Hexa-X-II trebala započeti u siječnju 2023., a sve bi moglo trajati dvije i pol godine, prenosi Mobile World Live.

Druga faza istraživačkog projekta koji financira Europska komisija predstavlja "potpuni lanac vrijednosti za buduća rješenja povezivanja". Nokia će voditi konzorcij od 44 tvrtke i organizacije uključujući dobavljače mrežne opreme, operatore, vertikalne i tehnološke pružatelje koji će raditi zajedno s istaknutim europskim institutima za istraživanje komunikacija.

 6G (2) Izvor: Shutterstock

Time se Europska unija želi postaviti kao lider u 6G-u. Nokia također vodi prvu fazu programa koji je predstavljen 2020. godine s fokusom na slučajeve upotrebe, razvoj temeljnih tehnologija i definiranje potencijalne arhitekture za 6G tehnologiju.

Ericsson je imenovan tehničkim direktorom za Hexa-X-II. Orange, Telecom Italia, Technische Universitat Dresden, Sveučilište u Ouluu i IT tvrtke Interuniversity Microelectronics Center i Atos koordinirat će različite radne pakete uključujući radio evoluciju i inovacije, buduće uređaje i fleksibilnu infrastrukturu, pametno upravljanje mrežom i vrijednosti te zahtjeve i ekosustav.

Peter Vetter, predsjednik Nokijinog temeljnog istraživanja Bell Labsa, izjavio je da će "digitalni, fizički i ljudski svijet postati mnogo integriraniji" u eri 6G i da njegovi "ciljevi moraju odražavati ovu razinu integracije i međuovisnosti". Konzorcij Hexa-X-II planira se usredotočiti na održivost, uključenost i pouzdanost.

 symbol,smartphone,data,sign,professional,number,white,block,cube Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI