DOBRA VIJEST ZA IGRAČE KONZOLE XBOX: I bez interneta! | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DOBRA VIJEST ZA IGRAČE KONZOLE XBOX: I bez interneta!

Autor Smartlife

Microsoft konačno mijenja pravilo staro gotovo cijelo desetljeće

 Xbox-Microsoft-PlayStation-igre.jpeg Izvor: Microsoft

Xbox više neće zahtijevati non-stop konekciju na internet tijekom igranja. Redovna pritužba na popisu vlasnika Microsoftove gaming konzola još od 2013. godine je sveprisutna tehnologija Digital Rights Management.

Za neupućene, ona podrazumijeva konstantno spajanje Xbox konzole (u ovom slučaju) na internet kako bi se osiguralo da je primjerak igre originalan. Dok je to za multiplayer ili one naslove koje je korisnik instalirao putem raznih pretplatničkih servisa kudikamo prihvatljivo, totalno je nepotrebno u slučaju single-player igre za koju je plaćena puna cijena.

Osim što je opravdano iritantno nemati potpunu kontrolu nad vlastitim vlasništvom Denuvo (DRM za PC) je svojevremeno bio toliko nametljiv da je usporavao Shadow Of The Tomb Raider, recimo između svih ostalih negativnih aspekata ove priče.

Eden Marie, glavna inženjerka Xbox konzole tj. Xbox tima, potvrdila je na Twitter mreži da kod njihove konzole ovaj anti-piratski stisak već neko vrijeme popušta. Dok naslovi na diskovima za Xbox One još od lipanjskog 2206 builda nisu bili provjeravani od strane DRM-a, novi update spušta loptu i za single-player igre kod Xbox S/X konzola.

To i dalje ne vrijedi za Xbox Game Pass gdje je spoj na internet obavezan, ali će makar oni koji su platili punu cijenu pojedinih igara moći, nakon one inicijalne potvrde sa servera prilikom instalacije i prvog pokretanja, mirne duše ponijeti konzolu na neki duži put, bez bojazni za kvalitetu signala.

 Xbox-ukida-non-stop-internet-konekciju-tokom-igranja.jpg Izvor: Twitter

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI