SVI GA SE SJEĆAMO: Pac-Man World is Back | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SVI GA SE SJEĆAMO: Pac-Man World is Back

Autor Igor Martić

Pac-Man je debitirao kao arkadna igra 1980. godine

 Pac-Man World (2).jpg Izvor: xbox

Početkom ove godine igrači su isprobali više Pac klasika iz Pac-Man Museum+. Time su obožavatelji jasno dali do znanja da postoji jedan poseban Pac-Man klasik kojeg žele vidjeti sljedećeg – Pac-Man World Re-Pac. Od sada je dostupan!

Izvorno objavljen 1999. Pac-Man World: 20th Anniversary bila je Pac-Manova prva 3D platformska avantura, koristeći razne jedinstvene sposobnosti u misiji spašavanja svoje otete obitelji od podlog Pac-varalice, Toc-Mana i Duhova! Pac-Man World Re-Pac donosi svježi sloj boje trenutne generacije u Pac-Manovu atletsku potragu, u čemu će uživati i postojeći i novi fanovi.

PAC-MAN WORLD Re-PAC: Launch Trailer
Izvor: Youtube

Prenosimo dio razgovora s producentom igre kako biste saznali nešto više o tome što je bilo potrebno da se Pac-Man World Re-Pac prenese na Xbox. Yuji Yoshii iz Bandai Namco Entertainmenta producent je igre Pac-Man World Re-Pac i tamo vodi cijeli proizvodni proces, od planiranja do završetka. Uključen je u produkciju serije Pac-Man od Pac-Man Museum+.

Pac-Man World Re-Pac slavi Pac-Manovo naslijeđe remakingom dugo tražene omiljene igre obožavatelja. Koji su elementi iz izvornog Pac-Man svijeta nadahnuli tim za igru kada su prvi put pristupili radu na Re-Pacu?

„Pac-Man World objavljen je povodom proslave 20. obljetnice Pac-Mana i prvi je 3D akcijski platformer u seriji. U originalnom (2D labirintu) Pac-Manu njegov cilj je bio pobjeći od duhova i jesti točkice, ali u 3D okruženju Pac-Man svijeta Pac-Man može slobodno trčati uokolo u 3D prostoru, s tehnikama kao što su Jumping, Butt Bounce i Rev Roll. Namjerili smo oživjeti ovu Pac-Man akciju s modernom grafikom i tehnologijom“, kaže Yuji Yoshii.

 Pac-Man World (1).jpg Izvor: xbox

Počeli su razvijati ovaj naslov 2020., a igra je u produkciji oko dvije godine. Tim je više puta raspravljao o gotovoj slici remakea tijekom faze planiranja tako da je razvoj tekao relativno glatko. Prošle su 23 godine od izlaska originalne verzije, ali su bili svjesni zahtjeva obožavatelja za povratkom Pac-Man Worlda nakon toliko godina.

Za mnoge obožavatelje koji nisu upoznati s procesom razvoja igre prvi koraci kada je u pitanju remastering omiljene igre su razmatranja mogu li pružiti originalno iskustvo igre koje neće iznevjeriti njihova očekivanja. Istovremeno, igranje koje igrači zahtijevaju mijenja se s vremenom. Potrebno je razmotriti ne samo može li se ponovno stvoriti original već i može li se ažurirati igru na način koji je u skladu s vremenom.

U Re-Pacu Pac-Man i duhovi življi su nego ikad. Grafička ažuriranja bila su jedna od glavnih tema Re-Paca. Napravili su prilagodbe kako bi stvorili moderniji dizajn Pac-Mana zadržavajući stil stripa koji ima Pac-Man svemir. Također, pažljivim prikazom prirodnih objekata i zgrada u svakoj fazi s novim izgledom uspjeli su živopisno oživjeti Otok duhova.

 Pac-Man World (3).jpg Izvor: xbox

U Pac-Man World Re-Pac, u usporedbi s originalom, neprijatelji se kreću malo drugačije, postoje poboljšanja korisničkog sučelja, a igrač razinama može pristupiti na nov način zahvaljujući proširenom vidnom polju.

Uz poboljšanu grafiku mnoga su poboljšanja u igri Re-Pac. Napravili su detaljne prilagodbe za faze u kojima bi se igrači u originalu izgubili, za radnje koje je bilo teško kontrolirati te za neprijatelje i trikove koje je bilo teško razumjeti.

Postoje i zabavna, skrivena "uskršnja jaja" te druge stvari koje je lako propustiti u igri na koje bi igrači trebali pripaziti dok igraju Otok duhova. Sve faze (osim "Buccaneer Beach" i faze borbe za šefove svakog područja) imaju šest slova "P", "A", "C", "M", "A" i "N" koja su skrivena u njima. Ako ih sve skupite, možete izazvati posebnu bonus fazu pa ih pokušajte pronaći!

 Pac-Man World (4).jpg Izvor: xbox

Pac-Man je globalna ikona više od 40 godina. Zašto Pac-Man zanima toliko ljudi? „Pac-Man je debitirao kao arkadna igra 1980. godine i u njoj se uživa diljem svijeta više od 40 godina. Mislim da je to zato što je Pac-Man jednostavna igra koju svatko može igrati, a ljupki oblik i pokreti žutog Pac-Mana okruglog tijela koji željno guta sve osvojili su srca mnogih ljudi. Mislim da je ovaj "Pac-Man-ness" vrlo važan za franšizu“, zaključuje Yuji Yoshii na Xbox blogu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI