PRODAJA KNJIGA: Amazon dominira gotovo svugdje | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRODAJA KNJIGA: Amazon dominira gotovo svugdje

Autor Ivan Vukić

Tko još kupuje knjige? Kupuju ih mnogi, pokazuju podaci

 Knjiga čitanje (2).jpg Izvor: pvproductions, Freepik

Proteklih su godina knjižare bile u problemima zbog stalnog porasta poslovanja Amazona jer su se borile da održe korak s poslovnim cijenama, a u mnogim su slučajevima neke bile prisiljene i zatvoriti se.

To se primjećuje u najnovijem izvješću, iz podataka Statista Global Consumer Survey (GCS), koja pokazuje kako div e-trgovine dominira trgovinom knjiga nadaleko i naširoko. Britanci posebno vole koristiti uslugu za naručivanje svojih knjiga, pri čemu je 71 posto čitatelja te otočke zemlje reklo da je kupilo knjigu na Amazonu u posljednjih 12 mjeseci.

 Knjiga čitanje (1).jpg Izvor: drobotdean, Freepik

SAD ne zaostaje mnogo, sa 67 posto kupaca knjiga koji koriste Amazonovu uslugu, a slijede Italija sa 66 posto i Njemačka sa 62 posto. Španjolci s 59 posto također imaju visok udio stanovništva koje je unatrag 12 mjeseci kupilo neku knjigu preko Amazona. Austrijanci su na 56 posto, Francuzi na 53 posto dok Švicarci čine samo 33 posto udjela.

Prema GCS-u, konkurenti koji također dobro prolaze u Europi uključuju Thaliju u Austriji kao i Ex Libris u Švicarskoj.

 Djevojka citanje knjige.jpg Izvor: Freepik

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI