ZUCKERBERG: Kontakt očima putem avatara | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZUCKERBERG: Kontakt očima putem avatara

Autor Ivan Vukić

Imat ćete osjećaj prisutnosti kao da ste tamo s drugom osobom, bez obzira gdje se zapravo nalazite

 Track-Your-VR-Fitness-Stats-With-the-Oculus-Mobile-App-or-Apple-Health_Header.jpg Izvor: Facebook

Izvršni direktor Meta Platforms Mark Zuckerberg otkrio je da će sljedeće VR naočale tvrtke biti lansirane u listopadu, promovirajući uređaj na poboljšanim značajkama društvene prisutnosti, uključujući mogućnost repliciranja kontakta očima.

Poboljšana je interakcija avatara u nadolazećim naočalama, uz fokus na bolju projekciju neverbalne komunikacije, prenosi Mobile World Live. Zuckerberg je dodao da će se moći pratiti i projicirati izrazi lica poput mrštenja. Dodao je i da će to također biti prvi od njegovih uređaja koji bi mogli isporučiti "kontakt očima" putem avatara.

"Za prethodne verzije... kontakt očima bio je samo simulacija umjetne inteligencije, zapravo nismo znali kada uspostavljate kontakt očima jer nismo pratili oči", rekao je Mark te dodao: "Sada za ovu verziju, a nadamo se i mnogo drugih koje ćemo izgraditi u budućnosti, moći ćete imati realistične izraze lica i više od toga prenijeto izravno na vaš avatar."

Dodao je da je to dio plana za pružanje "pravog osjećaja prisutnosti kao da ste tamo s drugom osobom, bez obzira gdje se zapravo nalazite."

Najava Meta Horizon Home | Meta Quest platforma
Izvor: Youtube

Predstavljanje uređaja bit će najnoviji potez Mete u njenom nastojanju da progura VR, AR i proširenu stvarnost kao dio svog cjelokupnog projekta metaverse, u koji je tvrtka ulagala novac nakon rebrandiranja s Facebooka.

Facebookove aktualne slušalice za virtualnu stvarnost, Meta Quest 2, izdane su 2020., izvorno pod markom Oculus. Također prodaju pametne naočale kao dio ugovora s proizvođačem Ray-Ban EssilorLuxottica.

 Mark Zuckerberg Meta (1).jpg Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI