EKONOMSKI STRAH: Meta smanjuje nova zapošljavanja | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

EKONOMSKI STRAH: Meta smanjuje nova zapošljavanja

Autor Krunoslav Ćosić

Umjesto 10.000 zaposlit će primjetno manje novih inženjera

 Mark Zuckerberg Meta (2).jpg Izvor: Shutterstock

Meta Platforms je navodno smanjila svoj cilj za 2022. godinu što se tiče zapošljavanja inženjera. Čak 30 posto! Izvršni direktor Mark Zuckerberg priprema tvrtku za vjerojatno jedan od najgorih ekonomskih padova u novijoj povijesti.

Reuters je izvijestio da je Zuckerberg to komentirao na sesiji pitanja i odgovora zaposlenika rekavši da je Meta Platforms smanjila svoj cilj zapošljavanja - planirali su zaposliti 10.000 novih inženjera, a zaposlit će ih 6.000 do 7.000, prenosi Mobile World Live.

Zuckerberg je navodno upozorio na duboki ekonomski pad i rekao da će Meta Platforms ostaviti određena mjesta nepopunjenima. Istovremeno procjenjuju tko se od sadašnjih zaposlenika može nositi s agresivnim ciljevima, s nadom da bi povećanje očekivanja moglo dovesti do toga da neki zaposlenici odluče otići.

 Mark Zuckerberg Meta (1).jpg Izvor: Shutterstock

“Realno, vjerojatno postoji hrpa ljudi u tvrtki koji ne bi trebali biti ovdje”, dodao je Zuckerberg.

U skladu s konzervativnijim pristupom interni memorandum koji je pregledao Reuters pokazao je da se Meta Platforms priprema za lošiju drugu polovicu 2022. godine, uglavnom zbog makroekonomskih pritisaka i udaraca u oglašivačkom poslovanju.

Glavni direktor za proizvode Chris Cox izjavio je u memorandumu da su Meta Platforms potrebne za "besprijekorno funkcioniranje u okruženju sporijeg rasta, gdje timovi ne bi trebali očekivati velik priljev novih inženjera i proračuna".

U prvom tromjesečju 2022. Meta Platforms je zabilježio gubitak od 3 milijarde dolara budući da sve više ulažu u metaverzum.

 Metaversum metaverzum (7).jpg Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI