VIDEO STREAMING: Povećanje cijena sve veći problem korisnicima | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

VIDEO STREAMING: Povećanje cijena sve veći problem korisnicima

Autor Ivan Vukić

Ovo su cijene streaming usluga, a korisnici su pred teškim izborom

 Streaming (1).jpg Izvor: Pexels

Dok se potrošači bore s inflacijom pokušavajući smanjiti nepotrebnu potrošnju Disney je svojim obožavateljima ponudio još jednu tešku pilulu za progutati. Tvrtka je objavila da tijekom 2022. godine podiže cijene usluga Disney+ i Hulu.

Ovaj potez dolazi kao dio šireg restrukturiranja opcija streaminga budući da Disney istovremeno pokreće razinu podržanu oglasima koja će zadržati cijenu od 7,99 dolara trenutne pretplate bez oglasa. Postojeća premium razina od prosinca će imati cijenu od 10,99 USD, što je skoro 40 posto više od trenutne cijene.

 Netflix.jpg Izvor: Pexels

Disneyjeva odluka da podigne cijene streaminga dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je tržišni lider Netflix poduzeo sličan korak. U siječnju je Netflix najavio drugo povećanje cijene u manje od dvije godine, čime je cijena njegovog standardnog plana porasla na 15,49 USD mjesečno.

Najnovija povećanja cijena dolaze u neugodno vrijeme za potrošače koji se sada suočavaju s teškim izborima kada su u pitanju njihovi budžeti za zabavu. Prema podacima koje je Nielsen objavio ranije ove godine, gotovo 60 posto pretplatnika na streaming u SAD-u sada ima tri ili više video pretplata u isto vrijeme, što je luksuz koji si neki možda više ne mogu ili ne žele priuštiti.

 Streaming (2).jpg Izvor: Pexels

Prema informacijama koje je objavio Statista Global Consumer Survey dvije trećine odraslih Amerikanaca reklo je da bi smanjili pretplate kako bi uštedjeli novac u vrijeme visoke inflacije, a povećanje cijena moglo bi učiniti svoj dio u prisiljavanju ljudi. Sljedeći grafikon pruža pregled cijena i najnovijih povećanja cijena u američkom okruženju streaming usluga.

 Mjesecna pretplata za streaming servise u SAD-u, u američkim dolarima.jpg
Mjesečna pretplata za streaming servise u SAD-u, u američkim dolarima
Izvor: Statista

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI