GOOGLE AR & VR: Izrada i testiranje korisnih AR iskustava | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GOOGLE AR & VR: Izrada i testiranje korisnih AR iskustava

Autor Igor Martić

Augmented reality i Virtual reality u laboratorijskom okruženju

 Pixel 2 i Daydream View.jpg Izvor: Google

Proširena stvarnost (AR) otvara nove načine interakcije sa svijetom oko nas. Može nam pomoći da brzo i jednostavno pristupimo informacijama koje trebamo — poput razumijevanja drugog jezika ili saznanja kako najbolje doći od točke A do točke B.

Google je nedavno otkrio rani AR prototip koji su testirali u njihovim laboratorijima – omogućuje prijevod i transkripciju u stvarnom vremenu izravno u vašem vidnom polju.

Rušenje jezičnih barijera s proširenom stvarnošću | Google
Izvor: Youtube

Međutim, testiranje samo u laboratorijskom okruženju ima svoja ograničenja. Stoga od kolovoza 2022. Google planira testirati AR prototipove u stvarnom svijetu. To će im omogućiti da bolje razumiju kako ti uređaji mogu pomoći ljudima u svakodnevnom životu.

I dok razvijaju iskustva kao što je AR navigacija, to će pomoći da uzmu u obzir čimbenike kao što su vrijeme i prometna raskrižja — što može biti teško, ponekad nemoguće, u potpunosti rekreirati u zatvorenom prostoru.

Započet će testiranje malog opsega u javnim postavkama s AR prototipovima koje će nositi nekoliko desetaka Googleovih zaposlenika i odabranih pouzdanih testera. Ovi će prototipovi uključivati zaslone u objektivu, mikrofone i kamere - ali će imati stroga ograničenja u pogledu onoga što mogu učiniti.

Proširena stvarnost: novo kreativno platno za robne marke
Izvor: Youtube

Na primjer, Googleovi AR prototipovi ne podržavaju fotografiju i videografiju, iako će se slikovni podaci koristiti za omogućavanje iskustava poput prijevoda jelovnika ispred vas ili prikazivanja uputa do obližnjeg kafića. Kompanija očigledno napreduje polako, ali s jakim fokusom na osiguravanje privatnosti testera i onih oko njih.

 Google AR testiranje.jpg Izvor: Google

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI