ACTIVELOOK: Najlakše AR naočale na svijetu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ACTIVELOOK: Najlakše AR naočale na svijetu

Autor Krunoslav Ćosić

Pomažu sportašima pri treningu, bez ozljeda, uz topografske karte ispred očiju

 ActiveLook (2).jpg Izvor: ActiveLook

Na naočalama proširene stvarnosti (augmented reality) od sada se prikazuju karte za navigaciju, što će dobro doći sportašima koji treniraju te omogućuju prikaz izravno u njihovom vidnom polju. Naočale Activelook nastale su u partnerstvu s Openrunnerom, iKinesisom i Cosmo Connectedom.

Mogu se koristiti pri vožnji bicikla, trčanju ili planinarenju na milijunima ruta zahvaljujući zaslonu smještenom blizu očiju, a istovremeno će sportašima sačuvati zdravlje i brinuti se za njihovu sigurnost.

 ActiveLook (8).jpg Izvor: ActiveLook

Naočale koriste head-up display tehnologiju poznatu najprije iz vojnih aviona, a u novije vrijeme i iz automobila kod kojih se bitne informacije projiciraju na neku površinu tako da vozač ima pristup informacijama bez skidanja pogleda s prometnice.

Tehnologija je ugrađena u elegantne, lagane okvire i leće. Namjenska softverska i hardverska tehnološka platforma omogućuje svim proizvođačima naočala i sportskih proizvoda da jednostavno krenu u AR tehnologiju.

 ActiveLook (1).jpg Izvor: ActiveLook

ActiveLook minijaturizirana i nevidljiva AR tehnologija prikazuje bitne podatke o izvedbi bez ometanja vidnog polja. Točnije, pametni čip integriran u naočale projicira podatke na diskretni zaslon blizu oka koji se "utopi" u vidno polje.

Omogućuje pristup u stvarnom vremenu svim podacima koje prate sportaši dok treniraju ili se natječu kao što su prijeđena udaljenost, proteklo vrijeme, njihova brzina, tempo ili otkucaji srca.

Topografske karte u oku

Sportaši bi možda željeli uživati u istraživanju novih krajolika u prirodi ili uživati u urbanim stazama. Oni također mogu željeti ili pronaći rutu koja odgovara njihovim potrebama i ciljevima. Aplikacija Openrunner im otvara više od 6 milijuna karata za trčanje, planinarenje ili biciklizam i zajednicu od milijun korisnika koji mogu dijeliti svoje vlasništvo. Zahvaljujući Activelooku, njihova atletska praksa postaje stvarnost.

Ove superlagane AR naočale razvijene u suradnji sa zdravstvenim i sportskim stručnjacima povezuju se s aplikacijom Openrunner kako bi prikazale rute korisnika u stvarnom vremenu, bez smetnji u pogledu. Dakle, dok koriste aplikaciju Openrunner sportaši također mogu vidjeti rute "bez ruku" tako da ne moraju posegnuti za svojim pametnim telefonom.

Manje ozljeda, više performansi

Do 50% trkača se ozlijedi barem jednom godišnje, a 94% trkača ozlijeđeno je barem jednom u životu. Dakle, dok se usredotočuju na staze i rute sportaši moraju pravilno vježbati.

Uz iKinesis uređaj smješten na cipelama, koji koristi umjetnu inteligenciju i napredne tehnologije za optimizaciju i ispravljanje pokreta u stvarnom vremenu, prati se pronacija, udarci nogom, brzina, učinkovitost i kadenca.

 ActiveLook (3).jpg Izvor: ActiveLook

Uređaj iKinesis se povezuje s ActiveLook AR naočalama za jednostavan vizualni pristup zdravijim i visokoučinkovitim podacima. U stvarnom vremenu sportaši dobivaju pristup korekcijama i savjetima za ograničavanje ozljeda tijekom treninga na temelju njihovog kretanja, izravno u visini očiju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI