LG UPLUS I NOKIA: Surađuju na 6G inicijativama | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

LG UPLUS I NOKIA: Surađuju na 6G inicijativama

Autor Krunoslav Ćosić

Dvije kompanije istraživat će nova frekvencijska područja i nove načine uštede energije

 6G (1) Izvor: Shutterstock

LG Uplus sa sjedištem u Južnoj Koreji i finski dobavljač Nokia dogovorili su suradnju na istraživačkim projektima 5G Advanced i 6G. Cilj suradnje je je razvoj tehnologije sljedeće generacije mobilne telefonije (6G) uključujući otvoreni LAN, prikupljanje energije i nezemaljske mreže.

LG Uplus je objasnio da će se baviti istraživanjem nove frekvencije i proširiti postojeće mrežne strukture koje će se koristiti u 6G mrežama, prenosi Mobile World Live. Kako bi iskoristili nove frekvencije LG Uplus i Nokia planiraju provesti zajedničko istraživanje rekonfigurabilnih inteligentnih površina (RIS), antenske tehnologije sljedeće generacije.

Cilj suradnje je proučavanje RIS tehnologije terahercnih valova koja se pojavljuje kao 6G frekvencija. Kwon Junh-yeok Kwon, EVP u mrežnom odjelu LG Uplusa, rekao je da je "temeljita priprema za 6G mrežu neophodna kako bi se osigurala razina kvalitete koja zadovoljava korisnike".

 symbol,smartphone,data,sign,professional,number,white,block,cube Izvor: Shutterstock

Ahn Tae-ho, izvršni direktor Nokije Korea, dodao je da će suradnja "u otvorenom LAN-u i cloud RAN-u", obje osnovne 6G tehnologije, "pomoći u provjeri strukture buduće bežične tehnologije i dodatno doprinijeti razvoju tehnologije koja ubrzava komercijalizaciju".

Rad na otvorenom LAN-u će pokriti otvoreni fronthaul, cloud RAN i WAN inteligentne kontrolere, izjavio je operator. LG Uplus je objasnio da će se tehnologija sakupljanja energije, koja ponovno koristi izgubljenu energiju, koristiti u 6G mrežama, a tvrtke će istražiti bazne stanice za hlađenje tekućinom.

Istraživanje nezemaljskih mreža nastoji osigurati tehnologiju za širenje 6G usluge u svemir. LG Uplus i Korea Advanced Institute of Science and Technology (Korejski napredni institut za znanost i tehnologiju) nedavno su proveli studiju optimizacije mreže za satelite u niskoj orbiti korištenjem kvantne računalne tehnologije. Prve eksperimentalne 6G mreže očekuju se kroz šest godina, u 2028. godini, a komercijalno će početi s radom u 2030. godini.

 6G (2) Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI