PAMETNA MOBILNOST: LG Electronics radi na 6G-u | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PAMETNA MOBILNOST: LG Electronics radi na 6G-u

Autor Krunoslav Ćosić

Tehnologija radio prijenosa i prijema može maksimizirati frekvencijsku učinkovitost za 6G

 LG 6G (1).jpg Izvor: LG

Tehnološki div potrošačke elektronike LG Electronics detaljno je na IEEE međunarodnoj konferenciji o komunikacijama u Južnoj Koreji opisao napredak prema budućim tehnologijama, uključujući 6G. Tijekom konferencije predstavili su konceptno vozilo dizajnirano za metaverzum.

Među tehnologijama koje razvijaju u LG-ju predstavili su tehnologiju radio prijenosa i prijema za koju LG tvrdi da može maksimizirati frekvencijsku učinkovitost za 6G, prenosi Mobile World Live. Zajedno sa svojim pojačalom snage LG navodi da može postići prijenos i prijem Terahertz podataka.

Uz svoju tehnologiju dizajniranu za 6G LG je razvio smartphone platformu vehicle-to-everything i AI čip dizajniran za korištenje u kućnim aplikacijama. LG je također iskoristio događaj kako bi promovirao svoj konceptni automobil Omnipod, kojeg je prvi put otkrio putem streama na CES-u 2022, a nakon toga je fizički debitirao na lokalnom događaju u Južnoj Koreji u veljači.

LG Omnipod je, napominju iz korejske tvrtke, potpuno autonomno vozilo i koristi "meta-okruženje od poda do stropa" kako bi se omogućilo njegovo korištenje u nizu objekata, uključujući dom, ured ili studio za snimanje.

 LG Omnipod  (6).jpg Izvor: LG

Direktor tvrtke LG Electronics Kim Byoung-hoon izjavio je: “Na temelju svoje napredne 6G i AI tehnologije LG će nastaviti jačati svoje sposobnosti u različitim područjima kao što su 6G komunikacije, pametna mobilnost, metaverse i robotika kako bi korisničko iskustvo podigli na nove visine.”

Nakon što je LG u 2021. godini napustio poslovanje s pametnim telefonima među svojim fokusnim područjima naveli su bežična područja uključujući 6G, pametnu mobilnost i AI odnosno umjetnu inteligenciju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI