#WhatWeValue: Nova platforma podržava rad mladih volontera | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

#WhatWeValue: Nova platforma podržava rad mladih volontera

Autor Krunoslav Ćosić

Volonteri pripadnici generacije Z na platformi mogu predstaviti svoje neprofitne projekte

 What_We_Value_Hrvatski Telekom (5).jpg Izvor: Hrvatski Telekom

Kroz besplatnu digitalnu platformu #WhatWeValue Hrvatski Telekom želi mladim volonterima pružiti financijsku podršku te ih povezati s iskusnim voditeljima humanitarnih i društveno-odgovornih akcija koji im mogu pomoći u ostvarivanju njihovih ciljeva.

Jedino što voditelji volonterskih projekata u dobi između 18 i 30 godina trebaju učiniti jest prijaviti volonterski projekt, a najbolje ocijenjeni ostvarit će i dodatnu, personaliziranu podršku Hrvatskog Telekoma.

 What_We_Value_Hrvatski Telekom (2).jpg Izvor: Hrvatski Telekom

Svaki mjesec dva najbolja projekta iz cijele Europe dobivaju individualiziranu potporu kako bi dodatno unaprijedili svoj rad i povećali vidljivost svojih projekata. Podrška se prilagođava potrebama projekta; od online podizanja svijesti, osiguravanja resursa ili korisnih sadržaja do stručnog mentorstva. Platforma pritom koristi NFT tehnologiju za pretvaranje digitalne povezanosti u stvarnu vrijednost.

Različite kategorije platforme uključuju rodnu, rasnu i društvenu jednakost, zastupanje prava osoba s invaliditetom, klimatske promjene, urbanu regeneraciju, mentalno zdravlje, migracije, prava životinja i još mnogo toga.

 What_We_Value_Hrvatski Telekom (3).jpg Izvor: Hrvatski Telekom

Na platformi se već nalazi gotovo 100 prijavljenih projekata iz više od 10 zemalja, a među njima su i projekti iz Hrvatske - Čisteći medvjedići, Sklonište za napuštene životinje Udruge Pobjede i Udruga Šapa u srcu Ogulin.

Istraživanje koje je provela VICE Media grupa u lipnju 2022. godine pokazalo je kako je čak 82% pripadnika generacije Z na globalnoj razini volonterski angažirano te navode da im je najveća motivacija za daljnji rad – pozitivni utjecaj na zajednicu, prijatelje i obitelj.

Platforma je dio programa koji je Deutsche Telekom razvio za osnaživanje mladih putem ključnih tehnologija te je nastavak kampanje #WhatWeDoNext i #WeAreFutureproof koje su obje istaknule jedinstvenu vrijednost generacije Z za izgradnju pozitivnijeg svijeta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI