TRI HRVATSKE TVRTKE: Novo sigurnosno rješenje za zaštitu krajnjih korisnika | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TRI HRVATSKE TVRTKE: Novo sigurnosno rješenje za zaštitu krajnjih korisnika

Autor Krunoslav Ćosić

Infobip, Hrvatski Telekom i A1 Hrvatska brinu o korisnicima u Hrvatskoj

 Infobip Mobile Identity.jpg Izvor: Youtube

Inovativni sigurnosni ekosustav vodnjanske IT tvrtke po prvi puta dolazi na hrvatsko tržište. Uz ovo rješenje dodatno se osnažuje zaštita krajnjih korisnika u mobilnim mrežama te suzbijaju moguće prijevare.

Implementacijom naprednog sigurnosnog i identifikacijskog ekosustava za zaštitu krajnjih korisnika diljem Hrvatske Mobile Identity će biti dostupan poslovnim korisnicima u bankarstvu, maloprodaji i javnom sektoru. Krajnji će korisnici na raspolaganju imati sigurno i besprijekorno iskustvo pristupanja i izvršavanja transakcija na web i digitalnim aplikacijama.

Mobile Identity
Izvor: Youtube

Porast prijevara tijekom posljednje dvije godine pokazao je nužnu potrebu brandova za ulaganjem u sigurnost. Iako dvostruka autentifikacija (2FA) putem elektronske pošte, SMS-a ili push notifikacija osigurava da kompanija može verificirati krajnjeg korisnika, ona donosi sa sobom i potrebu korisnika za mijenjanjem komunikacijskog kanala te unosa korisničkog imena i lozinke kako bi potvrdio autentifikaciju, čime se remeti korisničko iskustvo.

Uz Infobipovo Mobile Identity rješenje brandovi od sada mogu lako identificirati korisnike preko mobilnog broja u svakoj fazi korisničkog putovanja - od same aktivacije računa i uključivanja pa do plaćanja i preuzimanja aplikacije. Cijeli proces identifikacije korisnika događa se sigurno, brzo i u pozadini, bez potrebe da korisnik unosi kontrolni kod.

 Infobip Silent Mobile Verification.jpg Izvor: Youtube

Rješenja dostupna unutar Infobipovog Mobile Identityja uključuju Silent Mobile verifikaciju odnosno mogućnost brandova za provjerom svojih korisnika na jednostavan i nenametljiv način kao i provjeru zamjena SIM kartica (SIM-Swap) koja u realnom vremenu prepoznaje je li SIM kartica zamijenjena štiteći tako krajnje korisnike od ovog rastućeg oblika prijevare.

 Infobip SIM Swap.jpg Izvor: Youtube

Rješenje je Infobip već implementirao kod nekih od vodećih telekom operatora u svijetu kao što su Vodafone i Telekom Deutschland u Njemačkoj te operatorima u Latinskoj Americi, što je primjerice dovelo do povećane razine sigurnosti kod najvećih korisnika.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI