STIŽE IH UKUPNO 35: Ovo je 5 značajki novih Android widgeta | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

STIŽE IH UKUPNO 35: Ovo je 5 značajki novih Android widgeta

Autor Davor Dakić

Google najavljuje nove widgete uz koje ćete bolje organizirati svoj početni ekran

 Android widget.jpg Izvor: Google

Widgeti su jednostavan način za personalizaciju bilo kojeg početnog zaslona kako biste odmah imali informacije koje su vam najvažnije - vašu pristiglu poštu, vremensku prognozu, popis obaveza ili čak fotografiju vašeg psa.

S nadolazećim lansiranjem prometnog widgeta za Google Maps čak 35 Google widgeta bit će dostupno na Androidu. Ističemo pet zanimljivih widgeta kako biste mogli bolje organizirati i personalizirati svoje početne zaslone.

Provjerite lokalni promet jednim dodirom

Bilo da putujete na posao ili idete do prijatelja predviđanja prometa preko Google Karata u stvarnom vremenu mogu vam pomoći da jednostavno planirate svoju rutu. A s novim widgetom za promet u blizini, koji će biti dostupan u nadolazećim tjednima, vidjet ćete te podatke za svoju trenutačnu lokaciju izravno s početnog zaslona Androida.

 Google Maps-Zoom.gif Izvor: Google

Dakle, ako se spremate napustiti dom, posao ili školu na prvi pogled točno ćete znati kakav bi mogao biti lokalni promet. A budući da se Android widgeti mogu dodirnuti, možete povećavati i smanjivati prikaz bez otvaranja aplikacije Google Maps.

Dodirnite za trenutno arhiviranje e-pošte

Gmail widget jednostavan je način organiziranja pristigle pošte. Samo dodirnite za arhiviranje e-pošte kada stigne u vašu pristiglu poštu, bez potrebe za otvaranjem aplikacije Gmail.

 Gmail-Archive_1.gif Izvor: Google

Pomičite se po svom popisu obaveza

Mnogi od vas vole popis obveza koji se može skrolati (pomicati) u widgetu Keep. To je jednostavan način da pratite svoje zadatke za dan, a nema ništa tako zadovoljavajuće kao prekrižiti ih kada završite - osim možda pomicanja natrag prema gore da vidite sve što ste postigli.

 Google Keep-Scroll.gif Izvor: Google

Prelistajte svoje omiljene prijevode

Značajka skrolanja widgeta Google Translate također vam može pomoći da ostanete organizirani. Ako trebate držati određene fraze pri ruci dok putujete ili razgovarate s prijateljima i obitelji, možete ih postaviti tako da se uvijek pojavljuju na vašem početnom zaslonu. Samo označite svoje omiljene prijevode zvjezdicom u aplikaciji i vidjet ćete ih izravno na widgetu.

 Google Translate-Scroll.gif Izvor: Google

Promijenite veličinu widgeta

Kako bi odgovarao vašim potrebama Android widgetu je lako promijeniti veličinu, pa čak i oblik, kako bi očistili svoj početni zaslon. Pri čemu korisne značajke ostaju netaknute. Na primjer, ako smanjite widget Drive on će se pretvoriti u alatnu traku tako da i dalje možete brzo tražiti svoje datoteke.

 Google Drive-Resize_7zNQlXU.gif Izvor: Google

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI