PRIPREMITE SE ZA ANDROID 12 Pogledajte zanimljive widgete | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRIPREMITE SE ZA ANDROID 12 Pogledajte zanimljive widgete

Autor Davor Dakić

Uskoro na pametne telefone stiže Android 12, najnovija verzija operativnog sustava

 Android 12 widget.jpg Izvor: Google

Personalizacija uz Material You

Vaš uređaj bi trebao biti jedinstven kao i vi, stoga je Google redizajnirao widgete kako biste na vaš Android 12 telefon unijeli najbolje od Material You dizajna, objavio je Google na svojem blogu.

 Personalization with Material You.jpg Izvor: Google

Svim widgetima možete promijeniti veličinu tako da na zaslon telefona možete postaviti različite kombinacije na temelju onoga što vam je bitno. Kako mijenjate veličinu i vaši widgeti će se mijenjati. Ako povećate svoje widgete, dobit ćete više funkcionalnosti (više prostora znači da možemo ugurati više korisnih značajki).

Na odabranim uređajima s Androidom 12 — uključujući Pixel 3 i novije modele — widgeti će dinamički mijenjati boju dok svaki pomičete po odabranoj pozadini.

Jednostavne upute s Kartama (Maps)

 Easy directions with Maps.jpg Izvor: Google

Ako ste u pokretu, novi widget Google Maps olakšava pronalaženje onoga što tražite i stavlja korisne radnje na dohvat ruke. Na primjer, ako tražite najbliži kafić ili benzinsku crpku, možete ih brzo potražiti samo jednim dodirom iz widgeta.

Pomoć s popisom obaveza

 Help with your to-do list.jpg Izvor: Google

Google Keep widgeti mogu vam pomoći u upravljanju tim naizgled beskonačnim popisom obaveza. Birajte između dva widgeta dizajnirana za postavljanje vaše omiljene funkcije Keep na vaš početni zaslon kao što je popis obveza koji se može dodirnuti i koji je ispred i u središtu vašeg Android uređaja.

Okviri za vaše omiljene uspomene

 Frames for your favorite Memories.jpg Izvor: Google

Google Photos Memories widget će biti prvi koji će koristiti nove okvire widgeta slobodnog oblika u Material You dizajnu, prikazujući vaše fotografije u zabavnim i zanimljivim oblicima na vašem Android uređaju.

Brzi pristup vašim datotekama i fotografijama

 Quick access to your files and photos.jpg Izvor: Google

Google Drive widget olakšava prijenos i pretraživanje datoteka. A ako odaberete veći widget, predložene dokumente možete otvoriti samo jednim dodirom.

Slušanje bez prestanka

 Non-stop listening.jpg Izvor: Google

Ako slušate pjesme na YouTube Musicu, pomoću novog widgeta možete postaviti kontrole reprodukcije koje se mogu dodirnuti bilo gdje na početnom zaslonu. Osim toga, možete vidjeti što se reproducira bez otvaranja aplikacije.

Jednostavan prikaz vaše upotrebe podataka

 Simple view of your data usage.jpg Izvor: Google

Za korisnike telefonskog paketa Google Fi, ažurirani widget pomoći će vam da jednostavno upravljate svojom mjesečnom potrošnjom podataka. I baš kao i prethodni widget, novi će vas upozoriti kada ste upotrijebili određenu količinu podataka i omogućiti vam da postavite ograničenja podataka za druge članove plana iz aplikacije Fi.

Četiri dizajna sata

 Closer eye on the time.jpg Izvor: Google

S novim widgetima za sat možete birati između četiri analogna izgleda sata za početni zaslon. Svaki brojčanik sata kreativan je dizajn s sekundnom kazaljkom koja otkucava. A ako vam zatreba, novi widget digitalne štoperice pomoći će vam da budete na pravom putu (i na vrijeme).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI