INSTAGRAM STORY: Od sad dvoklik olakšava lajkanje | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

INSTAGRAM STORY: Od sad dvoklik olakšava lajkanje

Autor Krunoslav Ćosić

Nova opcija olakšava lajkanje objava i u Pričama, a ne samo u feedu

 Instagram Story double tap (2).jpg Izvor: Instagram

Kao što možete bilo koju objavu na Instagram Feedu označiti sa „sviđa mi se“ dvostrukim klikom na objavljenu fotografiju ili video, isto to je moguće i za Instagram Story (Priče). Ali, budite oprezni – nečiji Story ćete lajkati samo ako dvoklik napravite u sredini ekrana.

Za razliku od feeda, na kojem možete dva puta brzo dotaknuti ekran i tako lajkati nečiju objavu, u Story objavama ne smijete napraviti dvoklik u lijevom i desnom dijelu ekrana jer ćete tako brzo prijeći na sljedeći Story. Opcija traži ipak malo privikavanja. Ovo je nadogradnja na opciju lajkanja Story objava, koja je omogućena dodirom srca u donjem desnom kutu. Dvoklik je sada ipak ne što brže i praktičnije rješenje.

 Instagram Story double tap (6).jpg Izvor: Instagram

 Instagram Story double tap (7).jpg Izvor: Instagram

Ako vam se ne sviđa ta opcija možete ju i isključiti, nakon što vam je automatski uključena. Iskustva drugih korisnika pokazuju kako ne postoji samo jedan način da se isključi dvostruki dodir na Instagramu.

Neki korisnici nisu uspjeli onemogućiti tu značajku u postavkama svog telefona dok su drugi morali izbrisati aplikaciju i ponovno je instalirati. U aplikaciji idite na svoj profil i dodirnite tri točkice u gornjem desnom kutu.

Odaberite Postavke, u odjeljku "Radnja dodirom" (Tap action) možete birati između Sviđa mi se i Komentiraj. Odaberite "Komentiraj" ako ne želite lajkati fotografije dvostrukim dodirom.

Double tap na feedu

Želite li isključiti double tap u feedu s objavama posjetite svoj profil, odaberite Postavke te pod Postavkama računa (Account settings) isključite opciju Dvaput tapnite za lajkanje (Double-tap-to-like) te spremite promjene. Niti ova opcija nije dostupna svima jer ovisi o operativnom sustavu i verziji OS-a.

Nema više slučajnih lajkova na instagramu
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI