STREET VIEW: 15 godina proslavljaju s novim značajkama | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

STREET VIEW: 15 godina proslavljaju s novim značajkama

Autor Igor Martić

Bila je to prava prekretnica koja je omogućila ljudima da u potpunosti iskuse kako je biti na nekim mjestima, izravno s ekrana svog telefona ili računala

 Google StreetView (1).jpg Izvor: Google

Prije 15 godina Street View je započeo kao upitna ideja suosnivača Googlea Larryja Pagea koji je htio napraviti kartu cijelog svijeta u 360 stupnjeva. U međuvremenu, snimili su 220 milijardi Street View fotografija u više od 100 zemalja i teritorija.

Street View ne pomaže samo pri virtualnom istraživanju. Omogućuje vam da vidite najnovije informacije o svijetu dok se postavljaju temelji za sveobuhvatniju, intuitivniju kartu.

Iako je sve to vrijedno slavlja, Google tu ne staje. Predstavljaju najnoviju kameru Street Viewa pružajući više načina za istraživanje povijesne slike.

Proslavite 15 godina istraživanja na Street Viewu
Izvor: Youtube

Street View stiže na više mjesta

Google je kamere postavio ne samo na automobile nego i na devina leđa u arapskoj pustinji, na motorne sanjke koje jure Arktikom.

Uz Street View automobil i trekker od sada pilotiraju novu kameru koja će u potpunosti biti predstavljena sljedeće godine kako bi Googleu pomogla prikupljati visokokvalitetne slike na više mjesta.

Nova kamera preuzima svu snagu, razlučivost i mogućnosti obrade koje su ugradili u cijeli automobil Street Viewa i skuplja sve u ultra-transportni sustav kamera koji je otprilike veličine mačke. Ali za razliku od kućnih mačaka, spreman je za odvođenje na udaljene otoke, na vrhove planina ili u šetnju vašim lokalnim gradskim trgom.

 Google StreetView nova kamera.jpg Izvor: Google

Sustav je težak manje od 7 kilograma tako da se može poslati bilo gdje. Ovo je posebno zgodno kada rade s partnerima širom svijeta kako bi snimili slike tradicionalno nedovoljno mapiranih područja — poput džungle Amazone.

Istovremeno, izuzetno je prilagodljiv novi sustav. Prethodno su morali stvoriti potpuno novi sustav kamera kad god su htjeli prikupiti različite vrste slika. Ali sada ovoj modularnoj kameri mogu dodati komponente poput lidara – laserskih skenera – kako bi prikupili slike s još korisnijim detaljima poput oznaka na prometnicama ili rupa. Te se značajke mogu dodati kada su potrebne i ukloniti ih kada ih ne trebaju.

Google Street View vožnja
Izvor: Youtube

Googleova nova kamera može se pričvrstiti na bilo koje vozilo s krovnim nosačem i njome se upravlja izravno s mobilnog uređaja te nema potrebe za specijaliziranim automobilom ili složenom opremom za obradu.

Ova će fleksibilnost olakšati prikupljanje za partnere diljem svijeta i omogućiti da se istraže održivija rješenja za Googleovu trenutnu flotu automobila poput plug-in hibrida ili potpuno električnih vozila. Sljedeće godine počet ćemo viđati novu kameru u zabavnim Googleovim bojama, uz kultne Street View automobile i trekkere.

 Google StreetView automobil kamera.jpg Izvor: Google

 Google StreetView (2).jpg Izvor: Google

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI