Musk stavlja na čekanje dogovor s Twitterom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Musk stavlja na čekanje dogovor s Twitterom

Autor Krunoslav Ćosić

Razlog su neželjena pošta i lažni korisnički računi

 Elon Musk Twitter.jpg Izvor: Shutterstock

Elon Musk je izjavio da je ugovor vrijedan više milijardi dolara za stjecanje vlasništva giganta društvenih medija Twitter privremeno na čekanju zbog neželjene pošte i lažnih korisničkih računa koji su aktivni na platformi.

Musk je tvitao da je predložena akvizicija vrijedna 44 milijarde dolara pauzirana te privremeno na čekanju dok se čekaju detalji izračuna da spam/lažni računi doista predstavljaju manje od 5 posto korisnika Twitter mreže.

Nedugo nakon toga uslijedila je objava tvita u kojem je naveo: "Još uvijek predan akviziciji."

Twitter je tijekom ovog tjedna objavio prijavu u kojoj se navodi da je 5 posto spam/bot računa predstavljalo njegove dnevne aktivne korisnike koji se mogu unovčiti tijekom prvog tromjesečja, nekoliko dana nakon što je Musk izjavio da je jedan od njegovih prioriteta nakon predloženog preuzimanja bio uklanjanje takvih računa s platforme, prenosi Mobile World Live.

Ranije tijekom ovog tjedna Musk je iznio planove za poništavanje zabrane pristupa Twitteru bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, nakon što Elon preuzme vlasništvo nad Twitterom za 44 milijarde dolara, koliko je ponudio za otkup svih dionica, nakon što je već preuzeo 9,2 posto dionica.

Poveznica s aktualnim Muskovim potezima bi mogla biti i da je Twitter smijenio GM-a Kayvona Beykpoura i šefa prihoda i proizvoda Brucea Falcka te pauzirao zapošljavanje, osim ako se radi o poslovima kritičnim za poslovanje ove društvene mreže izuzetno popularne u SAD-u.

Početkom svibnja 2020. se činilo kako Musk pristaje na posao kupnje Twittera nakon što se pokazalo da je osigurao dodatnih 7 milijardi dolara kako bi preuzeo kontrolu nad mrežom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI