PRONAĐITE NOVO NADAHNUĆE Isprobajte filtre proširene stvarnosti | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRONAĐITE NOVO NADAHNUĆE Isprobajte filtre proširene stvarnosti

Autor Krunoslav Ćosić

Najnoviju funkcionalnost u aplikaciji Viber mogu od sada koristiti i hrvatski korisnici

 Viber filtar Izvor: Viber

Hrvatski korisnici Vibera sada se mogu nadahnuti raznim filtrima te slati svoje kreativno dorađene fotografije i video zapise izravno u chat drugim osobama. Rakuten Viber je lansirao AR filtre za sve hrvatske korisnike.

Viber predstavlja novitet – Bitmoji su personalizirane crtane verzije avatara koje se mogu dodati fotografijama i videozapisima u svrhu izradu naljepnica i emojija. Dodavanje filtra u Viber aplikaciju omogućeno je kroz globalno partnerstvo s tvrtkom Snap Inc. (razvojna tvrtka Snapchata, vodeće svjetske tvrtke u proizvodnji kamera s proširenom stvarnošću).

AR odnosno augmented reality (proširena stvarnost) filtri čine komunikaciju zanimljivijom, zabavnijom i pamtljivijom. S Viberom, korisnici će moći uživati u velikom portfelju kreativnih filtara koje će moći postaviti na fotografije i video snimke, slati prijateljima na Viberu putem chata ili objavljivati na drugim platformama.

 Viber Izvor: Shutterstock

Filtri koji u sebi sadrže objekte proširene stvarnosti reagiraju na najmanje oponašanje pokreta – korisnici se mogu nasmiješiti ili namignuti, a filtar će ponoviti pokrete njihovog lica dodajući dozu kreativnosti i zabave.

Viber će ponuditi širok raspon mogućnosti dizajna, uključujući:

▪ filtre koji dodaju predmete i teksture licu, dijelovima tijela ili pozadini - perje, šeširi, tetovaže, slikanje, grafika itd.
▪ realne beauty filtre koji mijenjaju boju kože, dodaju šminku ili sjaj, mijenjaju frizuru
▪ filtre koje potpuno mijenjaju izgled - na primjer, sa životinjama
▪ gamifikacijske filtre s proširenom stvarnošću, gdje će korisnici morati dovršiti određene
zadatke ili igru.

 Viber filtar (2) Izvor: Viber

Trenutačno je u Viber aplikaciji više od 30 filtara, a tvrtka slijedi svoju tradiciju bliskosti korisnicima te planira dodati i lokalno relevantan sadržaj. Tako će uskoro biti dodani neki komplementarni filtri posebno izrađeni za hrvatske korisnike poput nasumičnog generiranja svojih budućih zanimanja.

U planu je i filtar s hrvatskom državnom zastavom koji će razveseliti sve ljubitelje sporta. Viber planira dodati čak 300 filtara do kraja 2021. godine, a noviteti će se pojavljivati na mjesečnoj bazi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI