RJEŠAVAMO PROBLEM MNOGIH KORISNIKA Kako postaviti dva Viber broja na istom telefonu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

RJEŠAVAMO PROBLEM MNOGIH KORISNIKA Kako postaviti dva Viber broja na istom telefonu

Autor Smartlife

Samsung, Xiaomi i druge marke telefona nude opciju s dva različita Viber računa na istom telefonu

 Viber-Chat-Extensions-2 Izvor: Viber

Ako nemate noviji pametni telefon koji omogućuje dva računa po istoj aplikaciji (klonirane aplikacije), onda ste vjerojatno u potrazi za nekim od rješenja koja vam mogu pomoći da koristite Viber i druge aplikacije s dva broja telefona na istom uređaju.

Viber je poseban zbog toga što u nekim slučajevima čak i kad postoji mogućnost kloniranja aplikacija, ta aplikacija bude izuzeta od toga (primjer su neki noviji Honor, Huawei i još neki popularni telefoni).

Samsung, Xiaomi i druge marke telefona nude opciju koja omogućuje da na istom telefonu imate dva različita računa iste aplikacije, uglavnom kad je u pitanju dual SIM model ili još bolje - SIM i eSIM model telefona.

U takvim telefonima otvorite glavni meni i odaberite Podešavanja pa u meniju Aplikacije ili zasebnom podmeniju potražite Dual Messenger, Klonirane aplikacije ili sličnu opciju u kojoj ćete podesiti koje ćete aplikacije koristiti s dva računa na istom uređaju - Messenger, WhatsApp, Facebook, Twitter, Viber ili već neku drugu koju ćete izabrati s popisa podržanih.

Primarna aplikacija ima uobičajenu ikonicu dok dodatna obično ima neki dodatak u obliku kružića, broja dva, zvjezdice ili neki drugi koji vam i vizualno odmah pokazuju koja je aplikacija ona koja vam u određenom trenutku treba.

Viber ima svoje razloge zbog kojih ne dozvoljava da se njegova aplikacija koristi putem dva naloga na istom uređaju. To je, baš kao što smo već rekli, onemogućeno čak i u nekim slučajevima kad telefon sa Dual SIM podrškom (i bez nje) ima i tzv. Blizanac aplikacije meni.

Parallel Space je dobro rješenje za većinu

Ipak, neki korisnici žele imati dva Viber računa na istom uređaju i pored svih ograničenja. Jedno od popularnih rješenja i već provjerenih je korištenje dodatne aplikacije koja će omogućiti upotrebu posebnog, virtualnog prostora u koji ćete instalirati Viber tako da se on “ne sudara“ s već instaliranom aplikacijom.

 Viber (2) Izvor: Denis Rozhnovsky / Alamy / Alamy / Profimedia

Aplikacija o kojoj govorimo je Parallel Space i nikako je nismo odabrali tek tako. Dostupna je od 2016. godine, provjerena je i pouzdana aplikacija te ne sadrži malware i ne radi loše. Svakako vam to potvrđuju i ocjene jer Parallel Space je ocijenilo 4,8 milijuna korisnika ukupnom ocjenom 4,5 u okviru Google Play trgovine, a instaliralo ju je više od 100 milijuna ljudi širom svijeta.

Parallel Space dostupan je i za nove Huawei uređaje, putem AppGallery trgovine preko koje ju je preuzelo četiri milijuna korisnika. Nažalost, ne postoji Parallel Space za iPod, iPad i iPhone.

Kako se koristi i kako radi Parallel Space

Kad instalirate Parallel Space odaberite Viber iz menija za izbor dvostruke aplikacije, unesite drugi broj telefona koji već imate na dual SIM uređaju ili koji je aktivan na nekom drugom u tom trenutku kako biste primili broj za aktivaciju. I to je to - nema instalacije Viber aplikacije ponovo, a obavijesti rade u realnom vremenu kao i na uobičajenoj Viber aplikaciji, s tim što morate ući u Parallel Space aplikaciju kako biste pročitali Viber poruke.

 Viber (1) Izvor: PhotoEdit / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako se dogodi da propustite neku obavijest o poruci to ćete vidjeti u Parallel Spaceu jer Viber ikonica ima kružić s brojačem nepročitanih sadržaja tj. obavijest na sebi. Isti je slučaj i s pozivima - notifikacije rade u realnom vremenu i možete pozivati i voditi razgovore kao s primarnom aplikacijom dok će broj propuštenih poziva biti prikazan na isti način kao i za poruke.

Parallel Space mora ostati aktivan u pozadini, što znači veću potrošnju baterije i interneta, ali ne toliko da ne biste koristili aplikaciju ako vam je neophodna. Besplatna verzija aplikacije sadrži reklame za druge aplikacije iste kompanije, a Pro verzija ne sadrži reklame i možete ju prilagoditi do najsitnijih opcija za sebe i dostupna je u Play Store i AppGallery trgovinama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI