Pokvario se informatički sustav motorne jahte | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Pokvario se informatički sustav motorne jahte

Autor Krunoslav Ćosić

Donosimo jednu zanimljivu studiju slučaja

 Lotus Yacht_2.jpg Izvor: GFI Software

I jahte imaju informatički sustav (koji se može pokvariti). U priču je zatim uskočila tvrtka Zebra Systems, lokalni GFI Software partner u Adriatic regiji, zajedno s lokalnim partnerom Times Computers, te promptno reagirala i u najkraćem mogućem roku osposobila sustav i omogućila daljnji nastavak plovidbe jahte Lotus.

Luksuzna jahta Lotus duljine 45 metara opremljena je za smještaj 12 putnika i devet članova posade. Za 125.000 eura, koliko košta tjedni najam, jedini cilj joj je pružiti maksimalnu udobnost svojim gostima tijekom putovanja, uz gurmansku kuhinju, prostrani jacuzzi i teretanu na palubi za sunčanje.

 Lotus Yacht_1.jpg Izvor: GFI Software

Jahta je opremljena GFI UTM Kerio Control rješenjem koje osigurava besprijekoran rad svih ostalih dijelova sustava i osigurava siguran pristup internetu članovima posade i gostima. GFI Kerio Control je vatrozid i središnja je točka koja povezuje i omogućuje sigurnu komunikaciju sa svim podsustavima broda.

Izazov za jahte je dobivanje tehničke podrške gdje god se nalazili, što nije tako jednostavno s obzirom na mobilnu prirodu broda. Lotus se našao u blizini Trogira, što je bilo daleko od svoje početne točke. Daleko od GFI partnera koji je osmislio rješenje, klijent/kapetan je zatražio pomoć od proizvođača opreme GFI Software i regionalnog distributera Zebra Systems. Problem je bio što tehnološki partner uz čiju je pomoć uspostavljen sustav više ne posluje.

Kerio Control - Essential security for SMBs
Izvor: Youtube

Uključujući lokalnog partnera i zamjenski uređaj Zebra Systems je učinio sve da zadrži povjerenje korisnika u kvalitetu opreme i jamči maksimalno vrijeme rada čak i daleko od kuće. Dodatna logistička ograničenja zbog pandemije koronavirusa nisu utjecala na dogovorenu razinu potpore.

Kapetan jahte Lotus Reynald Néron bio je izuzetno zadovoljan brzom reakcijom – uslijedilo je nekoliko poziva i e-poruka, a GFI Software partner iz Zagreba je na licu mjesta obnovio GFI Kerio Control sustav i omogućio djelovanje svim ostalim sustavima.

 GFI Kerio Control.jpg Izvor: GFI Software

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI