UNREAL 5 ENGINE: Poboljšani alati, nova radna površina i UI | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

UNREAL 5 ENGINE: Poboljšani alati, nova radna površina i UI

Autor Smartlife

Ipak, najvažnije promjene dogodile su se na polju fotorealistične grafike

 Tomb-Raider-Featuring-Lara-Croft-2.jpg Izvor: Crystal Dynamics

Već dugo se priča o Unreal 5 Engine mogućnostima. Gotovo dvije godine nakon što je prvi put najavljen Unreal 5 Engine next-generation je službeno dostupan za preuzimanje, objavila je Epic kompanija. Detaljno je predstavljen na događaju State of Unreal.

Programeri i dizajneri pronaći će veliki broj noviteta u odnosu na ranije verzije koje su im bile dostupne za isprobavanje, uključujući poboljšane alate, novu radnu površinu i korisničko okruženje - UI.

Ipak, najvažnije promjene su na polju fotorealistične grafike koja će omogućiti kvalitetniji prijenos ljudskih modela tj. tijela i lica ljudi u virtualni svijet, uz poštovanje ne samo fizike nego i različitosti u smislu boje kože.

Unaprijeđena je Lumen tehnologija koja dinamički osvjetljava sadržaj na prirodniji i kako je Epic objasnio - životniji način. Ova tehnologija omogućit će lakšu izradu igara s više geometrijskih detalja za koje kompanija tvrdi da će izgledati masivno tj. zadivljujuće.

Fortnite je već prešao na neke Unreal 5 Engine segmente, a CD Projekt Red najavio je novu The Witcher sagu koja će biti napravljena u istom okruženju, iako drugih detalja nemamo. Za sada Epicov Unreal 5 Engine možete u gotovo punom sjaju doživjeti i vidjeti u The Matrix Awakens multimedijskom dodatku koji je pratio ovogodišnji Matrix.

Unreal Engine nije popularan samo za igre nego se koristi i za filmove i u televizijskoj produkciji koji će izgledati prirodnije, manje vizualno vještački i moćnije. The Mandalorian produkcija izuzetno se oslanja na Epicov Unreal Engine, a nove opcije će pomiješati ono što je snimano i ono što je kompjutorski generirano na nov način - kvalitetnije u svakom slučaju i teže za raspoznavanje.

Unreal Engine 5 Release
Izvor: Youtube

Lara Croft u Unreal 5 Engine

Zanimljivo je da je uz premijeru Unreal 5 Enginea najavljena i nova Tomb Raider igra. Predstavnici Crystal Dynamics studija kažu da će Unreal 5 Engine biti korišten za sljedeće Larine avanture koje će donijeti do sada neviđen nivo cinematičnih scena, što znači da će igra biti još direktnija i nudit će novi nivo doživljaja onoga što priča nosi. Kako kažu u CD-u Unreal 5 Engine će omogućiti bolju naraciju i ljepši doživljaj priče.

Ne znamo još uvijek hoće li se priča novih igara nastaviti tamo gdje je Shadow of the Tomb Raider igra stala, ali znamo da će Crystal Dynamics i Square Enix opet raditi blockbuster seriju igara.

Posljednja igra u osvježenoj Tomb Raider trilogiji koštala je čak 135 milijuna dolara u produkciji i marketingu i prodana je u više od 10 milijuna primjeraka do sada pa su očekivanja od novih igara zaista velika. Shadow of the Tomb Raider i danas se koristi, četiri godine nakon izlaska, za benchmark mjerenja novih gaming računala i komponenti. Kad će nova Tomb Raider igra - nitko za sad ne zna.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI