QUALCOMM ULAŽE U METAVERSUM: Upumpat će 100 milijuna dolara | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

QUALCOMM ULAŽE U METAVERSUM: Upumpat će 100 milijuna dolara

Autor Krunoslav Ćosić

Žele osigurati središnju poziciju u metaverzumu

 Qualcomm Snapdragon Metaverse (2).jpg Izvor: Qualcomm

Već neko vrijeme metaversum (ili metaverzum) postaje izuzetno tražen pojam na internetu. U priču o virtualnom svijetu u kojem ćemo imati svojeg avatara i tamo živjeti neki drugačiji život uključuje se sve više tvrtki, nakon inicijalne priče koju je u 2021. pokrenuo Facebook odnosno Meta.

Proizvođač čipova Qualcomm želi osigurati središnju poziciju u metaverzumu obećavajući da će upumpati do 100 milijuna dolara u ulaganja i pomoć onima koji stvaraju temeljne tehnologije i sadržajna iskustva za taj novi sektor.

Snapdragon Metaverse Fund proizvođača čipova ulagat će u tvrtke povezane sa sektorom istovremeno osiguravajući bespovratna sredstva programerima koji stvaraju iskustva proširene stvarnosti (XR) u područjima uključujući igre, zdravlje, medije, zabavu, obrazovanje i poduzeća, prenosi Mobile World Live.

 Qualcomm Snapdragon Metaverse.jpg Izvor: Qualcomm

Uz XR-centrirane igrače Qualcomm također planira podržati tvrtke koje rade na povezanim AI i AR sustavima. Njegov VC ogranak će kontrolirati investicijski element dok će Qualcomm Technologies dodjeljivati bespovratna sredstva iz fonda. Za sada se ne zna kako će ići raspodjela spomenutih 100 milijuna dolara.

Kroz najnoviji potez Qualcomm nastoji ugrabiti za sebe dio XR i metaverse tržišta nakon što je već lansirao različite proizvode usmjerene na sektor, platformu za razvojne programere i namjenski centar za istraživanje i razvoj.

Predsjednik i izvršni direktor Qualcomma Cristiano Amon izjavio je da će podržati programere i tvrtke svih veličina koje "pomiču granice mogućeg dok ulazimo u ovu novu generaciju prostornog računalstva".

Dodao je da je Qualcomm "ulaznica za metaverzum" sa svojim platformama koje potrošačima i poduzećima omogućuju sudjelovanje u ekosustavu. Prijave za sredstva planiraju otvoriti u lipnju 2022.

 Metaverzum i metaversum (1).jpg Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI